Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie B: Duels der herkenning en clubs zonder trainer

In de Derde Divisie B staan dit weekend een aantal oude bekende tegenover elkaar. In Woerden staan Sportlust’46 en BVV Barendrecht tegenover elkaar. In Hoornaar ontmoeten SteDoCo en HSV Hoek elkaar voor de 2e keer in twee weken. Voor het overige was het vooral buiten de lijnen een rumoerige week. Maar liefst twee clubs moesten afscheid nemen van hun trainer. Op dinsdag kondigde Jeroen van Bezouwen niet meer verder te willen bij v.v. Baronie. Op donderdag kwam daar Roy de Haan van O.S.S.’20 bij. 

Herkenning

In de voorbeschouwingen op het seizoen kwamen regelmatig de namen van de vier zaterdagclubs naar voren als kanshebbers voor de prijzen. Zaterdag spelen de vier in onderlinge duels tegen elkaar. In de openingsronde van het seizoen ging Barendrecht misschien wel verrassend onderuit tegen AWC. Vorige week werd thuis tegen UNA een vroege achterstand omgebogen in een overwinning. Tegenstander Sportlust’46 won zaterdagavond de verre uitwedstrijd tegen SV Meerssen. De ploeg van Jochem Twisker is nog ongeslagen en zal deze status willen behouden. 

Staartje

In Hoornaar won SteDoCo vorige week in de blessuretijd van Quick H. Zaterdag is HSV Hoek te gast in Zuid-Holland. De Zeeuwen zag hun “flow” vorige week onderbroken worden door GVV Unitas. Een wedstrijd die nog een staartje krijgt, daar de KNVB een onderzoek is gestart naar het tijdelijk staken van de wedstrijd. Om in het spoor te blijven van de nog ongeslagen ploegen zullen beide ploegen voor de overwinning moeten gaan.

Trainers

Tenslotte zijn er nog twee clubs die met een nieuwe (tijdelijke) trainer langs de lijn zullen staan. Jeroen van Bezouwen en v.v. Baronie kwamen dinsdag met de mededeling dat er “geen match” was tussen trainer en club. Het dienstverband werd met onmiddellijke ingang beëindigd. Wie er zaterdag in de wedstrijd tegen TEC voor de groep is op dit moment nog niet bekend. Datzelfde TEC voegde donderdag maar weer eens drie ex-profs toe aan de selectie. Fabian Serrarens is één van hen en zal voor de doelpunten moeten gaan zorgen in Tiel.

De andere club die op zoek moet naar een nieuwe trainer is O.S.S.’20. Donderdagavond werd bekend dat trainer Roy de Haan met onmiddellijk ingang stopt. De Haan kan zijn werkzaamheden bij de club niet meer combineren met zijn zakelijke activiteiten. O.S.S.’20 gaat zondag op bezoek bij TOGB.