Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie A; Wie stopt Harkemase Boys en historisch duel FC Rijnvogels.

Het is even wennen ook voor de club zelf getuige een post op X vorige week. Na een 13e en 12e plek de afgelopen seizoenen staat Harkemase Boys nu toch echt fier bovenaan in de Derde Divisie. De vraag is wie gaat de ploeg van Marcel Post stoppen? Met slecht één gelijkspel en zes overwinningen heeft de ploeg zelfs al een kleine marge naar plek twee. Eemdijk is zaterdag in Friesland om te proberen Harkema zijn eerste nederlaag te bezorgen. Iets wat de “Diekers” al eerder deden dit seizoen maar dan in het kader van de KNVB beker. Voor FC Rijnvogels staat er een historisch duel op het programma. Omdat de club niet als “principiële zaterdagclub” geregistreerd staat moet de club dit seizoen ook een aantal duels op zondag spelen. De eerste is dit weekend tegen s.v. Kampong.

Achtervolgers

Een ander interessant duel deze speelronde is dat tussen Hercules en Urk. De nummer vier en drie van de ranglijst met een verschil van één punt in het voordeel van de mannen van Urk. De ploeg toch wel opvallende resultaten. De punten worden hoofdzakelijk gehaald tegen de wat “betere” ploegen, terwijl er punten gemorst wordt tegen de op eerste gezicht mindere goden. Urk lijkt zich comfortabel te voelen in de rol van underdog waarin in het niet perse hoeft te maken in de wedstrijd en kan wachten op fouten van de tegenstander. Hercules won vorige week overtuigend van FC Rijnvogels en sluipt langzaam richting de top van de ranglijst.

Schandalig

Teleurstellend voor heel veel mensen zal het optreden van DVS’33 zijn tot nu in de competitie. De ploeg uit Ermelo wist pas één keer te winnen tot nu toe. Vorige week ging DVS’33 thuis kansloos onderuit tegen Harkemase Boys. Trainer Patrick Loenen noemde het optreden van zijn ploeg “niveau loos” waarbij hij wel de verantwoordelijkheid nam. DVS’33 speelt zaterdagavond opnieuw een moeilijke wedstrijd nu uit bij HSC’21 in Haaksbergen. HSC’21 wat zoals gebruikelijk de afgelopen jaren stevig in de middenmoot staat en met een schuin oog ook naar boven. Met Volendam-DEM en VVSB-ODIN’59 staan er ook twee “streekderby’s” op het programma. Zowel DEM als VVSB zullen met een overwinning de draad die was ingezet vast willen houden.