Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Derde Divisie B; alle topploegen op zaterdag in actie, debuut Kevin Hofland

Het is dringen aan de top van de ranglijst van de Derde Divisie B. De top zeven staat op drie punten verschil van elkaar. Een misstap kan dus betekenen dat je duikelt op de ranglijst. Alle topploegen spelen op zaterdag, waarbij het onderlinge duel tussen Gemert en SteDoCo er bovenuit steekt. Koploper Barendrecht wat vorige week in de slotfase verloor van Hoek, reist af naar het tot nu ietwat teleurstellende Blauw Geel’38 uit Veghel.

Schorsing

In Gemert mag de thuisploeg zich proberen te revancheren voor de 5-0 nederlaag tegen Quick van vorige week. Een nederlaag die misschien wel hard aangekomen is. Tot afgelopen zondag had de ploeg van Reinald Boeren pas drie doelpunten tegen en nu dus in één duel vijf. In SteDoCo krijgt Gemert dan ook nog eens een ploeg tegenover zich die makkelijk scoort. Grote aderlating is wel dat trainer Rick Adjei aanvaller Danny van Haaren voorlopig zal moeten missen. Van Haaren is voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van een slaande beweging richting tegenstander in de wedstrijd tegen OJC Rosmalen. 

Vertrouwen

Koploper BVV Barendrecht reist ook naar Brabant om in Veghel de strijd aan te binden met Blauw Geel’38. Barendrecht verloor vorige week in de slotfase van Hoek door een doelpunt van Steve Schalkwijk. Leen van Steensel en zijn ploeg zullen de draad weer op willen pakken in Veghel. Tegenstander Blauw Geel’38 valt misschien wel een beetje tegen tot op heden. Met een twaalfde plek doet de ploeg het minder goed dan vorig jaar. Hopelijk lukt het trainer Maurice Verbunt om zijn ploeg aan de praat te krijgen om zo afstand te nemen van de onderste plekken. Ook naaste achtervolger van Barendrecht, UNA krijgt met een ploeg te maken die in de onderste regionen verkeerd. UNA reist af naar Gorinchem om GVV Unitas te bestrijden. UNA is al zes wedstrijden (incl. beker) ongeslagen. Gezegd moet dat UNA pas twee ploegen uit het linker rijtje is tegengekomen, maar de ploeg van Harrie Goomans doet het goed. Bij Unitas daarentegen zal het vertrouwen broos zijn met vier verliespartijen op rij.

Complimenten

Ook TEC en Sportlust’46 maken deel uit van de kopgroep van zeven ploegen. TEC scoort niet veel maar sprokkelt wel de puntjes bijeen en vindt zichzelf inmiddels terug op plek vijf. Tegenstander Kloetinge kende een moeizame start in de Derde Divisie maar lijkt zijn draai inmiddels gevonden te hebben. Sportlust’46 gaat in Breda proberen het goede veldspel te laten resulteren in kansen. De Woerdenaren zijn speltechnisch vaak de meerdere van de tegenstander maar vergeten zichzelf te belonen in de vorm van kansen en/of punten. Tegenstander van Sportlust’46 Baronie kreeg vorige week in de uitwedstrijd tegen UNA de complimenten voor het spel. Dat was allemaal leuk en aardig volgens trainer Marco Verbeek “wij de complimenten, zij de punten” aldus Verbeek.

Debuut

In Rosmalen zal ex-prof en voormalig trainer van Willem II en Fortuna Sittard, Kevin Hofland zondag zijn debuut maken als trainer van sv Meerssen. Hofland volgt de naar Roda JC vertrokken Danny Volkers op. Het duel in Rosmalen tussen OJC en Meerssen is gelijk een soort van kelder kraker. SV Meerssen heeft drie punten de thuisploeg van Willem Leushuis drie meer.