DERDE DIVISIE ZONDAG | Tweede verlies ADO ’20, achtervolgers profiteren optimaal

Waar het lang niet naar uitzag lijkt nu toch werkelijkheid te worden. De spanning in de race om de titel in de Derde Divisie Zondag is terug. In Dongen zorgde de plaatselijke trots voor een daverende stunt door de ongenaakbare koploper ADO ’20 de tweede nederlaag op rij toe te brengen.

Hekkensluiter Dongen was twee keer op voorsprong gekomen maar moest in de slotminuten de gelijkmaker slikken. Dat was echter nog niet het slotakkoord want Shenty Saez bezorgde zijn ploeg in de slotminuut de overwinning (3-2). Het was pas de tweede zege voor de ploeg van trainer Osman Erbas. Door de overwinning op ADO’20 deed Dongen de laatste plaats over aan UDI’19.

Datzelfde UDI ’19 verloor de Brabantse burenruzie van Blauw Geel ’38. In Veghel was het David de Meij die na een kwartier spelen voor de enige treffer van de middag zorgde: 1-0. Blauw Geel ’38 kreeg hiermee misschien wel iets te veel van het goede, maar daar zal niemand om malen. De ploeg van trainer Niels van Casteren, volgend seizoen aan het roer bij UDI ’19, pakte drie belangrijke punten in de strijd om de titel en de tweede periode.

De andere naaste achtervolger van ADO’20, VVSB uit Noordwijkerhout, zat zondagmiddag in de wachtkamer. De ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen won zaterdagavond thuis al met 2-1 van UNA uit Zeelst. In een aantrekkelijke wedstrijd was het de naar Katwijk vertrekkende Danny Bakker die in de slotfase vanaf elf meter de wedstrijd besliste: 2-1. Het gat met de koploper is nu nog vier punten in het voordeel van de Super Ezels.

Gitzwarte dag in Beverwijk

In Beverwijk liet DEM zich in de thuiswedstrijd tegen HSC ’21 van zijn slechtste kant zien. Voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden moest er een speler vroegtijdig met rood naar de kant. Dit keer was het Twan Verswijveren die na een klein half uur speler met rood kon vertrekken. In de tweede helft kwam daar trainer Mark de Vries bij. Tot overmaat van ramp gingen de punten door een doelpunt van Wessel Witbreuk ook nog mee in de bus naar Haaksbergen: 0-1.

Routiniers van waarde

Bij v.v. Gemert werd er in de winterstop de nodige ervaring toegevoegd aan de selectie om zo behoud in de Derde Divisie veilig te stellen. Niels Fleuren kwam over van De Treffers en de gestopte Joost Habraken werd van stal gehaald om zo de ploeg van nieuwe impulsen te voorzien. Dit betaalde zich in de eerste wedstrijd na de winterstop direct uit. In het thuisduel met Quick was het Habraken die al in de tweede minuut op aangeven van Fleuren het net wist te vinden.

Na rust was het de routinier in de andere ploeg, Frank van der Heiden, die zijn ploeg vanaf elf meter op gelijke hoogte bracht. In de 88e minuut buitte aanvoerder Ralf Kemper de numerieke meerderheid uit, nadat doelman Patrick Zunderdorp met rood was weggestuurd, om Gemert de o zo belangrijke drie punten te bezorgen.

Baronie sterkste in degradatiekraker

In de andere degradatiekraker tussen Baronie en JOS/Watergraafsmeer was het de thuisploeg die met 2-0 aan het langste eind trok. Lang leek de wedstrijd op een 0-0 eindstand af te stevenen. Maar door treffers van Jens Wirix en Yassine Mejres via een strafschop bleven de drie punten in Breda. Door de nederlaag zakt de ploeg van trainer Cor ten Bosch naar een plek die aan het einde van de rit P/D-wedstrijden tot gevolg zal hebben.

In Berkel en Rodenrijs moest Groene Ster maar liefst 75 minuten met een man minder de strijd aanbinden met TOGB. In de dertiende minuut werd verdediger Dennis Petit met rood naar de kant gestuurd. Uit de toegekende strafschop wist Dean Zandbergen TOGB op voorsprong te schieten. Na de rust was het Bas Breukers die de ploeg van Maurice Verbunt in ondertal langszij bracht: 1-1. Hier kwam geen verandering meer in en zo deelden TOGB en Groene Ster de punten.

Twee treffers in anderhalve minuut

In Rosmalen stonden OJC Rosmalen en Hercules tegenover elkaar. In de spits bij beide ploegen een speler die er lustig op los scoort. Dennis Knuiman bij OJC, volgend seizoen actief voor IJsselmeervogels. Bij Hercules Tim Waterink, volgend seizoen spelend voor De Treffers. Waterink bewees op sportpark De Groote Wielen opnieuw zijn waarde voor Hercules door koppend de winnende treffer voor zijn rekening te nemen: 1-2. Anderhalve minuut daarvoor had verdediger Mitchell Zwart – ook al met het hoofd – de in de eerste helft opgelopen achterstand ongedaan gemaakt.

In Gorinchem bij de wedstrijd tussen Unitas en O.S.S.’ 20 vielen geen doelpunten: 0-0.