Doelman Spijodic na vijfde zege op rij met ACV: ‘Ontzettend trots op het team’

ACV is momenteel bezig aan een uitstekende serie in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Assen wist de laatste vijf competitiewedstrijden om te zetten in een overwinning. Doelman Enver Spijodic sprak met Topamateurvoetbal.com over deze fraaie prestatie en keek terug naar de wedstrijd van het voorgaande weekend tegen Sparta Nijkerk (3-0).

Geduldig blijven
ACV wist zaterdag in Assen pas in de tweede helft het verschil te maken tegen Sparta Nijkerk. Er was een duidelijk verschil tussen ACV in de eerste- en in de tweede helft. ,,Ik denk dat wij niet ons eigen spel speelden in de eerste helft van de wedstrijd. Eigenlijk waren de beiden teams niet echt heel gevaarlijk voor het doel. De grootste kans die wij kregen was vanuit een vrije trap waarbij de bal tegen de paal gekopt werd. In de tweede helft speelden wij beter, al kreeg Sparta Nijkerk meteen wel twee grote kansen. De eerste bal schoot men naast het doel en bij de tweede kans kon ik reddend optreden. Wij weten dat als wij geduldig blijven onze kansen echt wel komen en zo was het ook deze zaterdag. Nadat wij de 1-0 maakten had ik het gevoel dat wij steeds sterker werden. Onze tweede en derde treffer vielen op de juiste momenten. In de laatste minuut kreeg Sparta nog een grote kans, maar gelukkig kon ik in de één tegen één situatie de inzet keren en de nul houden. Al met al was het voetballend gezien niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar uiteindelijk gaat het om de doelpunten die je maakt en dat leverde tegen Sparta Nijkerk dus drie punten op”, aldus Spijodic tegenover Topamateurvoetbal.com

Eigen spel
Ondanks het verschil op de ranglijst, in het voordeel van ACV, ging men bij de club niet direct uit van een overwinning tegen de niet in vorm zijnde tegenstander. ,,Wij wisten dat Sparta Nijkerk een goede selectie heeft met een aantal hele goede voetballers. De stand voor de wedstrijd zei ons niet zo veel, dit omdat in deze competitie iedereen van iedereen kan winnen, kijk maar naar Staphorst dat gewoon wist te winnen van GVVV. Voor ons was het belangrijk om ons eigen spel te spelen, dan kunnen wij het iedereen lastig maken. Dit lukte niet helemaal, maar wij wisten de boel achterin dicht te houden en drie keer te scoren.”

”Wij moeten met beiden benen op de grond blijven staan.”

Een echte groep
Als een ploeg vijf competitiewedstrijden op rij weet te winnen is iedereen natuurlijk benieuwd naar het geheim. ,,Als team zijn wij erg naar elkaar toegegroeid. Wij zijn een echte groep. De sfeer is binnen en buiten het veld goed. Wij presteren goed en de technische staf is sterk in het analyseren van de tegenstanders. Als wij als team goed uitvoeren wat er van ons gevraagd wordt dan ben je als team in staat om zo’n goede reeks neer te zetten.”

Hoogst haalbare
De vraag is natuurlijk waar ACV zal staan aan het einde van het seizoen waarin de verschillen in de top uitermate klein zijn. ,,Wij bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. De stand is momenteel zo dat er vijf ploegen zijn met maar één punt achterstand op koploper GVVV. In dat opzicht hebben wij dit jaar een hele spannende Derde Divisie. Als voetballer zijnde wil je uiteraard het hoogst haalbare, maar ik denk dat wij niet te voorbarig moeten worden. Wij moeten met beiden benen op de grond blijven staan.”

Trots
Na veertien wedstrijden is het tijd om terug te kijken naar de pretstaties van het team en van de doelverdediger zelf. ,,Ik ben ontzettend trots op het team hoe wij dit seizoen presteren. Je ziet in alles dat er echt een stijgende lijn in zit en ook bij mijn persoonlijk. Wij begonnen het seizoen niet best met een nederlaag tegen DOVO. Als je kijkt waar wij nu staan hebben we dat goed om kunnen draaien. Momenteel zijn wij de minst gepasseerde ploeg in de Derde Divisie, dat is voor mij persoonlijk natuurlijk ook heel lekker. Het was nu de tweede wedstrijd op rij dat ik de nul wist te houden en dat is voor iedere keeper heerlijk. Ik hoop deze lijn door te kunnen trekken en hopelijk volgen er nog meer clean sheets”, besloot de doelman van ACV zijn verhaal.