Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Langeveld: ‘De Treffers hunkert weer naar succes’

Na afloop van de wedstrijd De Treffers – Noordwijk (1-0) sprak Topamateurvoetbal.com met rechtsback en matchwinnaar Tjeu Langeveld van De Treffers.

Gezien de uitslagen eerder op de middag was dit een belangrijke overwinning voor jullie?

,,Omdat wij onze thuiswedstrijden altijd laat spelen, zijn de uitslagen van onze concurrenten dan al bekend. Dit geeft wel wat extra druk maar daar kunnen wij als team inmiddels behoorlijk mee omgaan. Wij staan altijd goed voorbereid aan de aftrap. Met de hoge intensiteit die wij aan de dag leggen hebben veel ploegen moeite en dat bleek ook vandaag weer.”

Je bent de enige Groesbeker in de selectie van De Treffers. Geeft dat nog een speciaal gevoel?

,,Ik ben begonnen met voetballen bij Groesbeekse Boys. Daarna ben ik in de jeugdopleiding van NEC terechtgekomen. Vanaf de B-junioren speel ik bij De Treffers en dit is mijn vijfde jaar bij de selectie. In het eerste jaar zat ik veel op de bank, maar daarna heb ik mijn plekje gevonden. De lat qua prestaties ligt altijd hoog bij De Treffers. De successen in het verleden maakt dat deze club weer hunkert naar succes. Het laatste kampioenschap dateert van 2010. Dus het wordt weer eens tijd.”

Ondanks het goede spel van jullie moest er een verdediger aan te pas komen om het verschil te maken.

“Wij zaten prima in de wedstrijd, met name de eerste helft. Wij moeten proberen, en daar trainen wij hard op, om het hoge tempo langer vast te houden in de wedstrijd. Wij hebben natuurlijk een levensgevaarlijke voorhoede, maar des te leuker dus dat ik als verdediger met mijn eerste doelpunt van het seizoen het verschil kon maken.”

Met wedstrijden tegen naaste concurrenten Quick Boys en AFC tot de winterstop staat er nog veel op het spel?

,,Wij bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Vorig seizoen stonden wij er ook heel lang goed voor, maar kregen wij na de winterstop een enorme terugval en wisten wij ons met bijna hetzelfde team als nu maar net te handhaven. Het is dus zaak voor het team als ook voor mijzelf dat wij constanter gaan presteren. Met de staf die wij nu hebben heb ik daar alle vertrouwen in.”