Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Thomas Duivenvoorden: ”Het was niet zo goed vandaag”

Thomas Duivenvoorden, dit seizoen voor het derde jaar verbonden als trainer aan de kersverse Derde Divisionist Rijnvogels, was na afloop van de 4-1 nederlaag tegen Stedoco realistisch. ”Het was niet zo goed van ons vandaag”, was een zeer juiste conclusie die hij trok na 90 minuten voetbal. ”We haalden niet het niveau wat we gewend zijn. Toch voetbalden we in bepaalde periodes aardig mee maar alleen op de juiste momenten gaven we ‘niet thuis’ terwijl het bovendien allemaal te gehaast was vandaag”.

Hanteer je een ander spelsysteem dit seizoen?
”Nee, wij spelen zoals men van ons gewend is. Altijd aanvallend en opportunistisch. Dat is nu eenmaal onze speelstijl en die gaan we niet veranderen”.

Je hebt nu 2 wedstrijden in de Derde Divisie gespeeld. Zie je verschil?
”We hebben inderdaad pas 2 wedstrijden gespeeld maar voetbaltechnisch kunnen we goed mee. Het grote verschil dat we tegen gaan komen is dat we op een ander speelveld spelen.” 

Wat bedoel je daarmee? 
,,Een speelveld met tegenstanders met een wat hogere vergoeding dan bij ons. Wij zijn een vriendenclub waarbij het financiële aspect van ondergeschikt belang is. Bij ons vinden ze het spelletje leuk en staan de financiën noodgedwongen op een veel lager plan. Wij zouden ook het liefst een spits hebben die 15 doelpunten maakt per seizoen. Maar dat soort spelers is gewoon te hoog gegrepen voor ons, dus niet betaalbaar. Wij doen het op onze manier, waarmee we ook al een eind gekomen zijn”.

Waar ben je door afgetroefd deze middag?
Thomas: ”Door een SteDoCo dat heel erg sterk was in de omschakeling hetgeen ze razendsnel deden. Bovendien hebben ze veel dynamiek en power in de ploeg”.

Wat heb je voor doel dit seizoen?
”Gewoon lekker onze wedstrijdjes spelen en kijken waar we eindigen. Het is voor ons allemaal een avontuur. Kijk nou naar het vorige seizoen waarin wij verrassend met de titel aan de haal gingen. Dat had toch niemand verwacht maar dat kan allemaal bij Rijnvogels”.