Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | VVSB eenvoudig langs tiental UDI 19’

VVSB heeft vanmiddag zonder al te veel te hoeven inspannen, een ruime overwinning weten te boeken tegen UDI 19’. De ploeg van Wilfred van Leeuwen speelde bijna een uur tegen 10 man, waardoor de wedstrijd feitelijk al vroeg was beslist. Beide ploegen begonnen met een punt aan het duel in Noordwijkerhout. VVSB wist vorige week niet te winnen uit bij het Haagse Quick en UDI bleef thuis tegen TOGB steken op een 2-2. Op het fraai vernieuwde complex van VVSB bracht scheidsrechter Souwen de wedstrijd  vlak na tweeën op gang.

VVSB feller aan de start
De thuisploeg begon het duel scherper dan de gastheren, al binnen de twee minuten was er een eerste kans te noteren. Als de van Sparta Nijkerk overgekomen Jesse van Nieuwkerk er op links door is en via een lage voorzet een teamgenoot probeert te bereiken, is het een verdediger van UDI die bij het uitverdedigen de bal dusdanig verkeerd raakt, dat deze rakelings langs de paal over de achterlijn gaat. Niet gek veel later is het wel raak, een fantastische opening op links van de sterk startende Jermano Lo Fo Sang op de van de Treffers overgekomen Leroy George, deze kan met de borst aannemen en direct met een onhoudbaar schot de bal in de korte hoek achter UDI keeper Ralph Vos te werken; 1-0.

Onrustige fase
Direct na de tegentreffer is het UDI dat al bijna op een 1-1 weet te komen, echter vliegt de kopbal van Dennis Janssen rakelings naast. Een vernieuwde aanval met wederom Lo Fo Sang in de hoofdrol, leverde bijna de 2-0 op voor VVSB. Lo fo Sang was er door op links en wist met een uitstekende voorzet van Nieuwkerk en George te bereiken, eerstgenoemde miste nog de bal waarna George direct uit de lucht de bal net over schoot. In de fase hierna kruipt UDI wat meer uit haar schulp, echter leverde het balbezit vaak niks op. Verder dan goed veldspel tot na de middenlijn kwam de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif niet. Vaak was er wel een diepgaande middenvelder of een goede loopactie van de voorwaartse, maar of de bal kon niet gegeven worden of de middenvelders hadden op dat moment niet de inzicht om de bal op het juiste moment te geven.

Bepalende rode kaart
Dan volgen er drie hele matige minuten van UDI verdediger Lars van Geelkerken, waar hij na 32 minuten zo de bal in de voeten van een tegenstander deponeert, is het Van Nieuwkerk die de diepte ingestuurd wordt en met een uitstekende tackle op de bal kon er net aan voorkomen worden dat de marge verdubbeld zou worden. Twee minuten later was er dan wel de wedstrijd bepalende fout. Wederom gaat van Geelkerken de fout in als hij de doorgebroken Van Nieuwkerk door middel van vasthouden een vrije doortocht naar de goal wilde voorkomen. Scheidsrechter Souwen kon dan ook niet anders dan de verdediger na 34 minuten met rood naar de kant te sturen.

Vlakke eindfase
Beide ploegen vonden het allemaal wel prima zo vlak voor rust. Wel werden de laatste kansjes keurig verdeeld. De eerste kans was voor routinier Roald van Hout die met een afstandsschot vanaf de rechterflank, VVSB doelman Ruben Valk wilde verschalken met een lob, echter belandde de bal op het dak van het doel. Aan de andere kant was Bakker die met een geplaatst schot vanaf randje zestien zijn poging rakelings naast zag gaan. Zo was de ruststand derhalve 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Uitbreiding zonder moeite
De tweede helft was het VVSB dat geduldig was richting de goal en niet als kippen zonder kop volle druk gingen geven. Na een speldenprikje van van Nieuwkerk, die zijn poging vanaf links de achterlijn over zag rollen, was het vlak daarna wel raak. Op aangeven van Lars Rauws was het de van Rijnsburg overgekomen Ian van Otterloo die direct schoot en zijn bal in de verre hoek, via de binnenkant van de paal zag binnen vallen; 2-0. De fase hierna is vooral erg vlak, VVSB wil nog wel verder, UDI wil de schade beperken en komt ook niet gevaarlijk in de buurt van Valk. Halverwege de tweede helft lijkt Leroy George zijn tweede van de middag te maken, echter had scheidsrechter Souwen een overtreding gezien en zo ging het feestje voor de Noordwijkerhouters dus niet door.

Toch nog een derde
Uiteindelijk wist de ploeg van van Leeuwen alsnog een derde goal te maken, uit een voorzet van de ingevallen Postma wist bij de tweede paal Lo Fo Sang de bal nog achter doelman Vos te werken en bracht de stand zo op 3-0. En UDI? Die kwamen vlak voor tijd niet verder dan een afstandsschot van de pas aangetrokken Jordi van der Laan, welke ook nog eens een stuk over de lat ging. Na precies 90 minuten vond scheidsrechter Souwen het genoeg en zo pakte VVSB, direct in haar eerste thuiswedstrijd, de eerste overwinning.