Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

DVS’33 neemt afscheid van Huiskamp: ‘Ik heb hier vriendschappen opgebouwd voor het leven’

Het zal komend seizoen wennen zijn voor de supporters van DVS’33 dat Daan Huiskamp dan geen plaats meer zal nemen onder de lat. De club uit Ermelo wenste het aflopende contract van de ervaren sluitpost niet te verlengen, dit tot teleurstelling van de persoon in kwestie. Huiskamp, die jarenlang zeker was van een basisplaats in Ermelo, hoopt zijn loopbaan voort te zetten in de Derde Divisie, de zoektocht naar een nieuwe club is gestart.

De 37-jarige doelverdediger baalt dat er geen aanbieding kwam om zijn aflopende contract te verlengen, maar hij kijkt met een uitermate goed gevoel terug op de periode in Ermelo die zal eindigen in de zomer van 2023. ,,De club heeft aangegeven mijn contract niet te verlengen met het oog op de toekomst. Schijnbaar heeft het feit dat ik onder contract sta bij DVS’33 potentiële nieuwe keepers er van weerhouden om zich aan te sluiten bij de club. Dit omdat men de concurrentiestrijd niet aan wenste te gaan met mij. Dat zal in de zomer dus anders zijn, de weg is nu open voor andere keepers. Het is jammer dat mijn tweede periode bij DVS’33 nu tot een einde gaat komen, ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad. Na mijn profcarrière bij Vitesse, FC Utrecht en AGOVV Apeldoorn speelde ik van 2012 tot en met 2023 bij DVS’33. Er was nog wel een uitstapje naar Spakenburg en SC Genemuiden. Bij DVS’33 heb ik twee keer de nacompetitie gehaald en ben ik één keer kampioen geworden. Misschien nog wel belangrijker is dat ik bij de club volwassen geworden ben en ik vriendschappen opgebouwd heb voor het leven”, aldus Huiskamp tegenover Topamateurvoetbal.com

De doelman wil op fraaie wijze afscheid nemen van de club en dat zou dan toch echt zijn het veroveren van een ticket voor de Tweede Divisie. ,,Ondanks dat het nooit rustig lijkt te zijn bij DVS’33 is de groep die er de afgelopen jaren ontstaan is erg hecht en met veel kwaliteit. Wij gaan kijken of het lukt om promotie af te dwingen naar de Tweede Divisie. Dat zou een mooie afsluiting zijn van mijn periode bij DVS’33.”

De vraag is natuurlijk waar Huiskamp komend seizoen zijn wedstrijden zal spelen. Aan stoppen wenst de doelman in ieder geval nog niet te denken, dit mede door zijn goede prestaties tijdens de afgelopen seizoenen. ,,Ik ben dan wel 37, maar nog superfit. Ik doe daar zelf veel voor om dat te blijven. Dit is ook een van de redenen dat ik de afgelopen seizoenen maar één wedstrijd heb moeten missen. Ik denk dan ook dat ik met mijn keeperskwaliteiten, ervaring en het voetballend vermogen nog steeds van waarde kan zijn van een club uit de Derde Divisie.”