Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Dwight Lodeweges vertrekt bij VVOG

Dwight Lodeweges is bezig aan zijn laatste maanden bij VVOG. De
ervaren coach heeft besloten zijn aflopende contract op de Strokel
niet te verlengen.

De 65-jarige Lodeweges  zou aanvankelijk vanaf het huidige seizoen aan de slag gaan in Harderwijk, maar nam in april het stokje al over van de opgestapte Raymond Schuurman. Onder Lodeweges’ leiding werd via de nacompetitie degradatie uit de Derde Divisie Zaterdag voorkomen. Op
dit moment staan de Harderwijkers op een veertiende plaats.

Meer tijd voor privé

Lodeweges zelf reageert op de clubsite van VVOG op zijn vertrek. ,,Laat ik vooropstellen dat ik het goed naar mijn zin heb bij VVOG. Ik werk graag met de jongens en zie ook dat er stappen gemaakt worden, maar ik ben ook de jongste niet meer en wil graag wat meer tijd privé kunnen besteden. Vandaar dat ik minder verplichtingen in mijn agenda wil hebben. Maar als het even kan kom ik komende seizoenen nog regelmatig even kijken op De Strokel.”

TC-lid Thomas Vossebelt heeft mooie woorden over voor de trainer, met wie hij graag was doorgegaan ,,Zijn oefenstof en kijk op talent zijn uitzonderlijk goed en we zien ook dat de selectie wekelijks stappen maakt. Er staat nu echt een fitte en goed voetballende ploeg. Dat proces zal ook na de winterstop gewoon doorgaan. Voor komend seizoen gaan wij op zoek naar een trainer die voort kan bouwen op het fundament dat Lodeweges dit seizoen heeft neergezet. Onze ambities blijven wat dat betreft onveranderd.”

Mooi cv in betaald voetbal

Het is overigens niet de eerste keer dat Lodeweges aan het roer staat in Harderwijk. Eerder was hij er al trainer tussen 2011 en 2013. Daarnaast heeft de coach een zeer respectabel aantal profclubs op zijn naam staan, waaronder SC Cambuur en SC Heerenveen.

Verder werkte hij als assistent van zowel Ronald Koeman als Frank de Boer bij Oranje. Na het vertrek van eerstgenoemde naar FC Barcelona was hij zelfs korte tijd eindverantwoordelijke bij het Nederlands elftal.