Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

FC Groningen baalt, maar begrijpt beslissing Van der Linden: ‘Deur stond wagenwijd open’

Recent kwam het opvallende nieuws naar buiten dat Floris van der Linden een aanbod naast zich neer gelegd zou hebben van FC Groningen. De Algemeen directeur van de degradant bevestigde het nieuws tegenover ESPN en benadrukte dat hij de aanvaller van Spakenburg komend seizoen graag had zien spelen in het groen met witte shirt.

,,Wij wilden Floris heel graag hebben. Floris is een ander type speler. We zoeken een speler die ook goed door de lucht bereikbaar is. Wij denken dat Floris ons niveau zeker aan kan en misschien nog wel meer. Daar hebben wij het ook over gehad, want hij had meerdere aanbiedingen waar hij geen interesse in had”, aldus Wouter Gudde tegenover de camera van ESPN.

De topscorer van de KNVB Beker in het seizoen 2022/2023 koos er echter niet voor om komend seizoen het betaalde voetbal in te gaan. ,,Floris is ook al begonnen aan een maatschappelijke carrière, heeft een huis gekocht in Amsterdam en staat anders in het leven dan gemiddeld. Uiteindelijk heeft hij heel lang nagedacht maar wilde hij dat niet opgeven. Dat is alleen maar te respecteren want uiteindelijk iemand die zo in het leven staat, daar heb ik veel respect voor. Alleen wel jammer want de deur stond van hem wel wagenwijd open.”