Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

FC Lisse komt in zoektocht naar centrale verdediger uit bij Bäly

De technische commissie van FC Lisse is er in geslaagd haar selectie voor het komende seizoen te versterken met de linker centrale verdediger Darrel Bäly van OFC Oostzaan. De 25-jarige speler gaat de leemte bij de Bollenstreekbewoners mede opvullen die Bas Gozeling, Tom Noordhoff, David Verweij en de vooralsnog geblesseerde Kevin van der Zwet bij de club achterlaten.

Bäly speelde de eerste wedstrijdjes in zijn leven voor ZVV in zijn geboortedorp Zaandijk. Via KFC uit Koog aan de Zaan kwam hij in 2013 bij FC Volendam terecht. Daar doorliep hij vele jeugdelftallen tot hij onder Misha Salden in het begin van het seizoen 2018/2019 zijn debuut in de hoofdmacht maakte tegen Sparta. Op 9 november 2018 scoorde hij zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal, tegen MVV Maastricht.

In 2020 werd Bäly tijdelijk verhuurd aan Telstar en vervolgens sloot hij in de zomer van 2021 aan bij OFC. Met deze club promoveerde hij vorig seizoen naar de Tweede Divisie.

Bäly maakte op 2 juni 2021 zijn debuut als Arubaans international. De WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Kaaimaneilanden werd met 3-1 gewonnen.