Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

FC Lisse-trainer Bronkhorst: ‘We zijn er in  de breedte sterker op geworden’

Trainer/coach Raymond Bronkhorst stond er na afloop van de eerste wedstrijd na de vakantieperiode monter bij. Zijn team speelde thuis tegen RKVV DEM uit Beverwijk, zondag derde divisionist, met 3-3 gelijk. Bronkhorst en zijn team hadden genoeg gezien om als aanknopingspunt te gebruiken voor de komende weken. Maar er was ook nog veel niet goed gegaan. Zo was hij wat verbaasd dat het volledig andere team, dat hij na de rust de wei in stuurde, niet de gemaakte afspraken qua organisatie nakwam. Iets waar hij voor de pauze juist wel enthousiast over was. Een voorbeeld ?

,,Als wij onze spits aangespeeld hebben (in dit geval Enzo Stroo) is het niet de bedoeling dat iedereen die spits voorbij rent en hij de bal dan niet meer kan afleggen. Het is zomaar iets dat te vaak niet goed ging. Dat moeten we beter gaan afstemmen. En ook: als we afspreken dat we druk naar voren gaan zetten dan moeten we het ook met zijn allen doen. En ook dat ging wel eens fout met tot gevolg dat DEM er makkelijk onderuit kon spelen en zo kansen bij elkaar kon spelen”, aldus de oefenmeester tegenover Topamateurvoetbal.com

Toch waren er zoals gezegd voldoende positieve elementen waar te nemen. FC Lisse speelde immers pas haar eerste oefenwedstrijd, terwijl het team van Mark de Vries aan de derde startte. De Beverwijkers hielden FC Lisse in de score knap bij en de partij eindigde dan ook in 3-3.

Bronkhorst: ,,Die doelpunten, van Jaap Zwetsloot, van der Meer en Enz Stroo waren bijvoorbeeld prima uitgespeelde aanvallen. En ook bij een aantal andere aanvallen zag je de potentie van de spelersgroep terug. We zijn er in de breedte sterker op geworden. En dat is belangrijk als je een seizoen lang een niveau hoger gaat spelen.”

Er zijn in Lisse vooraf geen verwachtingen afgesproken. ,,We gaan het seizoen in in de hoop dat we  vanaf het begin bij de onderste plaatsen weg blijven. Dat lijkt mij vrij logisch. Wij begrijpen ook dat de top van de Tweede Divisie een hoog niveau heeft. Laat ons eerst maar goed ingespeeld raken en mee gaan doen op het niveau dat nodig is. Waar dat dan qua ranglijst toe leidt gaan we in de loop van het najaar wel zien.”