Sterk bezette Harry Hamstra Cup is begonnen

Dit weekend is in Spakenburg de strijd om de Harry Hamstra Cup (voorheen  de Salentein Cup, na het overlijden van Harry Hamstra, een clubicoon van Sparta Nijkerk, in 2017 besloot de club hem te eren door het toernooi zijn naam te geven) weer begonnen. Tijdens dit toernooi in de  voorbereidingsperiode komen diverse 2e en 3e Divisieclubs tegen elkaar uit met als inzet de felbegeerde Cup, die momenteel in het bezit is van DOVO. Belangrijkste bij dit voetbalgebeuren is het goede doel dat aan deze Cup gekoppeld is. Dit jaar zal de opbrengst wederom ten goede komen aan het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, dat graag een heliotherm-apparaat wil kopen om de pijn te verminderen van patiënten na een chemotherapie.

Op de dagbehandeling Oncologie heeft het medisch centrum een heliotherm-apparaat op proef. Dit apparaat biedt speciale hand- en voetkoeling . Het ziekenhuis wil heel graag zelf een apparaat aanschaffen, zodat men patiënten blijvend deze koudetherapie kan aanbieden. Mede door de donatie van de Harry Hamstra Cup hopen de Vrienden van Meander dit apparaat aan te kunnen schaffen.

Spakenburg opent met zege op Sparta Nijkerk (2-1)

Vrijdagavond openden Spakenburg en Sparta Nijkerk het toernooi. Een wedstrijd waarin Spakenburg de bovenliggende partij was, maar waarin de ploeg van Eric Speelziek zich aardig kon optrekken aan het spel van de Spakenburgers.
Vince Gino Dekker scoorde voor rust de openingstreffer(1-0), Mark van der Weijden brak de wedstrijd weer open met de gelijkmaker(1-1) waarna Floris van der Linden uiteindelijk het duel in Spakenburgs besliste (2-1) en de eerste zege in de Harry Hamstra Cup binnenhaalde.

DVS’33 EN DOVO delen de punten (2-2)

De twee competitiegenoten maakten er op zaterdagmiddag een aardige wedstrijd van. Ook een wedstrijd die alle kanten op kon. Voor de rust had DVS’33 het beste van het spel, terwijl in de tweede helft DOVO de dominerende ploeg was. De ploeg uit Ermelo combineerde bij vlagen prima, DOVO kon er weinig tegenin brengen. Ali Akla bracht de 1-0 op het scorebord, waarna Oktay Ozturk nog voor rust met een vlammend schot de ploegen weer in balans bracht(1-1).

Met veel wisselingen in het tweede deel was het de ploeg uit Veenendaal die de leiding wist te nemen via Hicham Haouat(1-2). Die vreugde was echter van korte duur want amper drie minuten later was het Jorick Priem die de eindstand op 2-2 bepaalde.

IJsselmeervogels troeft Kozakken Boys af (4-1)

Het laatste duel van deze eerste dag was een bijzondere. Beide trainers hadden besloten er een wedstrijd van 4 x 30 minuten te maken waarbij de stand na 3 x 30 minuten de eindstand zou zijn voor de Harry Hamstra Cup. Het was niet de middag van de Brabanders, want de wedstrijd was amper 6 minuten oud toen IJsselmeervogels al op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam.
Nieuweling Kevin Sterling (overgekomen van TEC) scoorde de openingstreffer op aangeven van Jarno Westerman. Twee minuten later toonde Westerman aan ook te kunnen scoren, uit een fraaie combinatie liet hij de 2-0 aantekenen. In de 40e minuut deed Kozakken Boys iets terug via Gwearon Stout, die met een prachtig schot de marge verkleinde(2-1).

Dat tussen de 48e en 54e minuut Wessel Boer het op zijn heupen kreeg werd desastreus voor Kozakken Boys. In beide gevallen zag het er in defensief opzicht overigens niet echt lekker uit bij de Boys(4-1).

In het laatste half uur werd er nog 4x gescoord, maar dat was voor de einduitslag in de Harry Hamstra Cup niet meer belangrijk. Stout tekende zijn 2e treffer aan(4-2), Lowie van Zundert was goed voor de 4-3 waarna de Vogels de marge weer op 2 brachten via Khalid Tadmine. Het laatste woord was aan Sven van Ingen die de eindstand op 5-4 bepaalde.