Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Gevoel doet Youri Koelewijn PEC Zwolle afzeggen om Spakenburg trouw te blijven

Verdediger Youri Koelewijn kiest na een proefperiode bij PEC Zwolle voor een langer verblijf aan de Blauwe zijde van de Westmaat. Dit ondanks het feit dat de degradant uit de eredivisie aangaf tevreden te zijn en de Spakenburger graag te willen vastleggen.

Koelewijn trainde de afgelopen 2 weken mee bij de ploeg van Dick Schreuder, en kwam in actie tijdens 3 oefenduels. “Tegen AZ ging het moeizaam. Ik had bijna twee maanden niks gedaan vanwege een hamstringblessure en merkte dat ik na een week trainen nog wat ritme en conditie miste. Maar tegen Katwijk ging het dinsdag erg goed en tegen Emmen zat ik er vrijdag ook lekker in”, zegt Koelewijn daarover tegen de Gooi- en Eemlander.

Uiteindelijk is de keuze dan toch op Spakenburg gevallen. Koelewijn daarover op het digitale huis van de Blauwen: “Ik heb aan het eind van vorig seizoen duidelijk aangegeven dat ik voor deze unieke kans wilde gaan en de club heeft daaraan meegewerkt. Het is vervolgens mooi als blijkt dat je het niveau aankunt en dat ze tevreden over je zijn. Toch ben ik blij dat ik bij Spakenburg blijf, want het is toch mijn club en ik ben blij met de waardering en dat ik sowieso de komende twee
seizoenen voor Spakenburg speel.”