Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Katwijk pakt titel, TEC belandt in nacompetitie

Katwijk heeft zaterdag zijn titel in de Jack’s League geprolongeerd. De Katwijkers wonnen ondanks een achterstand van Spakenburg (2-1). Dat was sowieso genoeg geweest, maar achteraf bleek dat een remise ook had volstaan. AFC kwam niet verder dan 0-0 tegen Excelsior Maassluis en werd op de ranglijst nog gepasseerd door Rijnsburgse Boys, dat Noordwijk met 3-2 versloeg.

Van een leien dakje ging het niet voor Katwijk. De ploeg van Anthony Correia speelde een nerveuze eerste helft, waarin het wel een uitgelezen kans kreeg om op voorsprong te komen. Robbert Susan miste echter een strafschop. Kort in de tweede helft nam Spakenburg ook nog de leiding, Maurice de Ruijter sloeg wél toe vanaf elf meter: 0-1.

El Azzouti het goudhaantje

Toch wist Katwijk uiteindelijk orde op zaken te stellen. Kay Blokland tikte de 1-1 binnen, waarna Ahmed El Azzouti uitgerekend tegen zijn nieuwe club de winnende voor zijn rekening nam. Hij werkte in de vijfmeter binnen en liet de Krom ontploffen.

Katwijk had een veel beter doelsaldo en daardoor had AFC met grote cijfers moeten winnen van Excelsior Maassluis. Dat lukte niet. Het werd 0-0, een resultaat dat voor de bezoekers genoeg was om zich te handhaven. Daardoor werd TEC kind van de rekening. De club uit Tiel had (achteraf) aan een punt genoeg gehad, maar verloor thuis met 1-2 van Scheveningen.

Driemaal is scheepsrecht

Rijnsburgse Boys was de derde club die in de laatste speelronde nog kans had op de titel, al was het vooral een theoretische. De Uien moesten hopen op een remise van AFC (dat gebeurde) en een nederlaag van Katwijk (dat gebeurde dus niet). Zelf moesten de Rijnsburgers winnen, dat lukte dus wel. Driemaal was uiteindelijk scheepsrecht. Tweemaal kwam Noordwijk terug van een achterstand via Jesper de Vré (1-1) en Emiel Wendt (2-2). De 3-2 van Nino Klaver bleek echter de winnende, waardoor Rijnsburgse Boys nog wel de  derde periode won.

Alle uitslagen:
Katwijk – Spakenburg 2-1
AFC – Excelsior Maassluis 0-0
Rijnsburgse Boys – Noordwijk 3-2
TEC – Scheveningen 1-2
IJsselmeervogels – Quick Boys 4-3
Jong Sparta – Kozakken Boys 2-1
Kon. HFC – FC Lisse 1-0
HHC Hardenberg – Jong FC Volendam 0-3
De Treffers – OFC 7-1