Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | Ter Leede heeft niets meer aan zege en bedenkelijke gang van zaken op de Bongerd in Barendrecht

In de Derde Divisie Zaterdag had Ter Leede zaterdag niets meer aan de zege die behaald werd bij DOVO. De rooien van het Panhuis hielden liever de benen heel en mogelijke schorsingen als gevolg van gele/rode kaarten ver weg en als gevolg daarvan kreeg Ter Leede de bal en het initiatief. Het team van Niek Oosterlee had ook geen keuze, want alleen een overwinning kon de Sassenheimers mogelijk nog redden van directe degradatie. Uiteindelijk lukte dat niet.

Wel de zege dankzij Thomas Arroyo (strafschop) en Steven Wajer (vrije trap), maar niet de ontsnapping aan degradatie. Dat was vooral te danken aan de zeges van concurrenten Excelsior ’31 bij FC Rijnvogels en VVOG bij Harkemase Boys. De 0-4 in Katwijk aan de Rijn kwam in Sassenheim ongeloofwaardig over. De thuisclub leek volkomen inspiratieloos aan de wedstrijd te zijn begonnen en deed geen moment denken aan de vele wedstrijden die het eerder dit seizoen op de Kooltuin speelde. Geheel in de lijn van deze wedstrijd miste Sieb Rutgers een strafschop namens de thuisclub, die zich na een 0-2 ruststand met 0-4 liet afdrogen.

Harderwijkse zege in Harkema
Ook VVOG wist zich van directe degradatie te redden door uit bij Harkemase Boys te winnen. De Harderwijkers trokken een 1-2 zege over de streep in Friesland. VVOG is daarmee met Excelsior ’31 de deelnemer aan de P/D-wedstrijden omtrent een verblijf in de Derde of Vierde Divisie.

De strijd om het kampioenschap was vorige week al beslecht. ACV werd kampioen en daarmee rechtstreeks promovendus naar de Tweede Divisie. De Assenaren maakten het kwaliteitsverschil met degradant ASWH nog eens duidelijk in een onderling duel. De Assenaren wonnen met 4-0. Giovanni Zwikstra maakte een hattrick, Boy Spijkerman maakte de vier compleet.

RKAV Volendam was ook nog een club die zich nog niet echt veilig kon voelen. Echter, ook dit team vocht zich middels een zege op Sportlust ’46 (2-1) naar weer een seizoen Derde Divisie. De club uit het palingdorp hield uiteindelijk een puntje meer over dan VVOG, dat naar de nacompetitie gaat.

Schiettent op Urk
SV Urk en SteDoCo maakten er in het onderlinge duel op Flevoland een ware schiettent van. De Hoornaars lieten daarbij een 1-3 voorsprong schieten om in de laatste minuten zelfs alles uit handen te geven; 6-4. Kuyper (Stedoco) en de Boer (Urk) scoorden beide tweemaal, maar het waren Schraal en Ras die in de laatste fase de zege voor Urk veilig stelden. De laatste overigens met wat in Urk een “wereldgoal” wordt genoemd.

Bedenkelijke gang van zaken

Blijft over de ontmoeting tussen BVV Barendrecht en GVVV. Een wedstrijd die te maken had met de laatste periodetitel in de Derde Divisie. Een titel waar Sparta Nijkerk voor opteerde, maar die dus niet op de Veluwe terecht kwam. En dat had alles te maken met de zege van GVVV bij BVV Barendrecht. Het gevolg van de 3-4 zege van de Veenendalers op de Bongerd was dat GVVV de derde periode won, maar waarvan Barendrecht profiteerde als vervanger.

En wat gebeurde er dan in Barendrecht? De thuisclub stond met 3-1 voor maar liet Bryan Burgering in de laatste minuten drie maal langs alle verdedigers van de thuisclub lopen om de stand van 3-1 naar 3-4 te helpen. De 3-4 ziet er op camerabeelden uit als een belachelijk doelpunt. GVVV daarmee derde  periodekampioen, Barendrecht alsnog vervangend periodekampioen voor GVVV en Sparta Nijkerk sportief in de maling genomen. Welke staart krijgt deze muis nog?