REPORTAGE | Ter Leede degradeert ondanks fraaie zege op DOVO

Winnen en toch teleurgesteld de kleedkamer opzoeken, dat was zaterdag het geval voor de spelers en trainers van Ter Leede. In Veenendaal werden de drie punten gepakt tegen DOVO (0-2), maar omdat de concurrenten ook als winnaar uit de strijd kwamen moet de ploeg uit Sassenheim het komend seizoen proberen in de Vierde Divisie.

Ter Leede maakte in de eerste tien minuten direct duidelijk dat het voor de drie punten naar Veenendaal gekomen was. De wedstrijd was nog maar net onderweg toen DOVO-doelman Jeroen Vrolijk al in actie moest komen om zijn ploeg voor een achterstand te behouden. Dit nadat Luc de Kruijs vanaf de rechterzijde van het veld naar binnen draaide en de bal op doel schoot. Even later moest de sluitpost weer ingrijpen en leek de 0-1 een kwestie van tijd te zijn gezien het spelbeeld en de aanvallende intenties van Ter Leede. Na iets meer dan een kwartier voetballen kwam DOVO wat beter in de wedstrijd en dat resulteerde onder andere in twee kopkansen voor Kian Visser.

Na de mogelijkheden voor DOVO was het weer tijd voor Ter Leede en de al genoemde Vrolijk. Eerst moest hij redding brengen toen Rowdy van der Putten alleen voor hem verscheen na een goede voorzet van De Kruijs en daarna mocht Bart van der Weijden het doel onder vuur nemen, maar ook dat leverde niet de zo gewenste openingstreffer op voor Ter Leede.

De tweede helft was vijf minuten onderweg toen de goed leidende arbiter Paarhuis naar de stip wees in het voordeel van Ter Leede. Vanaf een grotere afstand leek het een wat makkelijk gegeven strafschop, maar ik heb dit seizoen al eerder bakzeil moeten halen met mijn mening na het zien van een samenvatting. Dus hier zeker het voordeel van de twijfel voor Paarhuis. Tomas Arroyo ging achter de bal staan en schoot deze binnen (0-1). Vijf minuten later werd een terugspeelbal die doelman Vrolijk oppakte bestraft met een indirecte vrije trap voor Ter Leede. DOVO was het daar overduidelijk niet mee eens, maar Steven Wajer benutte de mogelijkheid en schoot de 0-2 binnen.

Na de tweede treffer van de middag was het voor de toeschouwers van Ter Leede vooral kijken op de mobiele telefoon om de tussenstanden bij te kunnen houden van de concurrentie. Op het veld was nog wel het een en ander te zien en kreeg DOVO enkele mogelijkheden om iets dichterbij te komen, maar nadat de tussenstanden binnen kwamen was duidelijk dat Ter Leede zich niet zou handhaven en ook geen herkansing zou krijgen om dit te bewerkstelligen. Tegenstander van de middag, DOVO, zal komende woensdag eindelijk weer eens gaan spelen met de sportieve druk van het moeten winnen van een wedstrijd.

Foto’s: Jeroen van de Berg