VERSLAG | FC Lisse dendert na rust over Harkemase Boys heen

Na een 0-0 ruststand bij de wedstrijd FC Lisse – Harkemase Boys heeft de thuisclub alsnog een ruime zege behaald op Harkemase Boys. De Friezen verloren met 4-1 en lieten FC Lisse als nieuwe koploper van de derde divisie zaterdag achter. Voor hoe lang dat is dat is nog maar de vraag. Komende zaterdag immers staat de koppositie op het spel in Nijkerk.

De wedstrijd was voor de pauze verre van een topwedstrijd. Waar FC Lisse direct voor de koppositie vocht was het voor de Friezen vooral zaak om niet nog verder achterop te geraken. Aan goede wil en inzet ontbrak het dan ook niet. Wel aan samenhang in het aanvallen en een goede eindpass. De thuisclub had enkele kleine mogelijkheden in de eerst minuten en Harkemase Boys kwam een keer voor het doel van Cummins na een verre inworp van Henny Bouius. Verderop in de eerste helft was er nog een mogelijkheid voor Enzo Stroo die echter hoog over schoot en kwam Kian Visser net te kort om Cummins te verrassen bij de eerste paal. Het was een schrale oogst voor de toeschouwers na 45 minuten.

Moeilijke omstandigheden

Net als voor de pauze waren de omstandigheden om tot goed spel niet geweldig. Weliswaar bleef het droog tot kort na de wedstrijd, maar de wind was hard en stond dwars over het veld. Bovendien was de grasmat ook niet in geweldige conditie. Het werd echter toch een totaal andere helft dan de eerste. Daarin besliste FC Lisse binnen 5 minuten het duel. Thom Noordhoff liet de bal uit een vrije trap in het Friese strafschopgebied vallen en de afvallende bal was voor Jaap Zwetsloot. Via de lat ketste de bal het doel in voor de 1-0. Daar lag de bal nog geen minuut later al weer. De Harekieten schoven elkaar na de aftrap enkele keren de bal toe tot Bloeming zich door Klijbroek liet verrassen. Die had meteen ook vrij doortocht naar doelman Eric Jansema die hij knap omspeelde voor hij de 2-0 binnen schoof. Nog was de pret niet op voor de Lissenaren want ook de derde goal viel binnen vijf minuten na de eerste. Ditmaal ook weer uit een stilstaande situatie waarbij Noordhoff de assist verzorgde. Zijn hoekschop belandde op het hoofd van David Verwey, die knap tegendraads raak kopte. Binnen vijf minuten van 0-0 naar besliste wedstrijd.

Sprankje hoop

Toch bleef Harkemase Boys voor een betere stand vechten en richtte zich weer op. Onder andere de niet frisse Berwout Beimers, want ziek geweest, werd ingebracht om de aanval meer elan te geven en de 3-1 viel dan ook. Daar ging een verre inworp van Henny Bouius aan vooraf. Beimers gaf de bal staande bij de eerste paal terug op Achuna die van dichtbij raak schoot. Uiteraard rees vervolgens de vraag of Harkemase Boys er nog in zou slagen de wedstrijd spannend te maken. Al snel werd duidelijk dat dat moeilijk zou worden. De Graaf had in een eerder stadium al Stroo gevloerd ten koste van een gele kaart en omdat hij Jaap Zwetsloot even later bij een uitval van Lisse hetzelfde behandelde haalde scheidsrechter te Kloeze na de gele ook de rode kaart tevoorschijn. Jammer voor de wedstrijd waarin de gasten niet meer tot een aanval konden komen die tot succes kon leiden en dus ook weg spanning. In de extra speeltijd wist invaller Luca Tarani nog aan de verdedigend zwakke Achuna te ontsnappen en de 4-1 binnen te schuiven. Het leverde niet alleen drie punten op, maar na checken van de resultaten op de overige velden zelfs weer de koppositie. En die staat dan komende zaterdag meteen weer op het spel als de Lissenaren op bezoek gaan bij Sparta Nijkerk.