OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | GVVV en ACV winnen, Sportlust morst

GVVV en ACV hebben aan kop van de Derde Divisie Zaterdag geen fout gemaakt. GVVV haalde uit op bezoek bij VVOG (1-5), terwijl ACV voor eigen publiek DVS ’33 klopte: 2-1. Nummer drie Sportlust ’46 liep wél schade op en werd op de ranglijst gepasseerd door Barendrecht.

Voor GVVV was Byron Burgering de grote man. Hij tekende voor een hattrick en was goed voor de 0-1 en de 1-4 en 1-5. Halverwege was het 0-2. Vergaro Berrio scoorde de tweede Veenendaalse goal, terwijl Elikia Mbinga namens VVOG na 27 minuten voor de aansluiting tekende. Na rust liep GVVV uit naar een ruime zege. Ilias Latif maakte er 1-3 van, waarna Burgering nog tweemaal toesloeg.

Ook driepunter voor ACV

GVVV heeft na 24 speelronden twee punten voorsprong op ACV. De Assenaren waren dus te sterk voor DVS ’33. ACV leidde bij rust met 2-0 door goals van Yassine Abouzraa en Giovanni Zwikstra. DVS ’33 vond na zeventig minuten aansluiting via Sem de Wit, maar verder kwamen de Gelderlanders niet.

Een misstap was er voor Sportlust ’46, dat in eigen huis bleef steken op 0-0 tegen Excelsior ’31. Na het ontslag van Jurjan Wouda nam Hielke Penterman de honneurs waar. Hij zag doelman Anthony van Zaltbommel uitblinken.

Uitzeges Barendrecht en SteDoCo

Sportlust ’46 werd door het puntenverlies gepasseerd door zowel Barendrecht als SteDoCo. Barendrecht won met 0-3 bij ASWH, terwijl SteDoCo bij Ter Leede zelfs nog een grotere uitslag neerzette: 0-4.