Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

DVS’33 neemt afscheid van Stef Nijland en Nassim el Ablak

De bij DVS ’33 spelende aanvallers Nassim el Ablak en Stef Nijland gaan beiden komende zomer voor een nieuwe uitdaging. Nog onbekend is waar dat zal zijn, zo meldt de website van de club.

El Ablak startte zijn loopbaan bij Zwart Wit’63. Vanuit daar uit werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Later verkaste hij naar PEC Zwolle om aansluitend zijn geluk bij VVOG te beproeven. Voor hij bij DVS ’33 neerstreek was El Ablak nog contractspeler bij Fortuna Sittard.

Stef Nijland heeft al een prachtige loopbaan achter de rug. De 33-jarige aanvaller begon al jeugdspeler bij de huidige hoofdklasser Nuenen. Via ZVZ kwam hij na een verhuizing bij eerst Zuidlaren en vervolgens GRC terecht. Daar vandaan trok Nijland naar FC Groningen, alwaar zijn vader Hans Nijland de scouting deed.

Ook PSV herkende het talent en trok hem in 2008 voor ruim een miljoen euro aan. Nijland werd enkele malen uitgeleend, onder meer aan Willem II en NEC. Hij beleefde een prachtig avontuur bij de Brisbane Roar aan de Australische Oostkust. In Nederland speelde hij voor hij bij DVS ’33 neerstreek nog voor PEC Zwolle en De Graafschap.