Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Noordwijk-boegbeeld Nick van Staveren terug van weggeweest: ‘Ik ben nooit zo’n piekeraar’

Nick van Staveren is te oud en wijs om dom met zijn ledematen om te gaan. De 26-jarige aanvaller heeft ook te lang over zijn revalidatie gedaan om nu risico’s te nemen. Maar één ding is zeker: hij heeft enorme honger naar de bal. Topamateurvoetbal.com sprak er met hem over.

Tijdens een wedstrijd tegen HHC scheurde van Staveren een hamstring. In juni werd hij geopereerd en daarna volgde een hersteltraject dat nu nagenoeg is afgelegd. Hij traint weer voluit mee met de selectie van v.v. Noordwijk en maakte zijn eerste minuten weer in het team.

Hoe beviel dat Nick?

Het is wel wat onwennig maar ik heb me net als de rest van het team de laatste weken weer aan de volledige trainingen kunnen wijden. Dat ging prima.

Niet de angst gehad dat het je weer ineens zou kunnen overkomen?

Nee, ik ben ook nooit zo’n piekeraar. Mijn wil om weer onderdeel van het team te worden is groter dan eventuele angst dat er weer wat mis gaat.

Je kunt er meteen flink tegenaan gezien het programma tot juni.

Ja, uiteraard bouwen we het wel een beetje voorzichtig op. Zaterdag hoop ik weer wat meer minuten te maken dan afgelopen zaterdag. Toen deed ik er 10.

Ondertussen heb je nog wel je contract bij v.v. Noordwijk met twee jaar verlengd.

Ja, ik vond en vind dat een aantal zaken daar ook reden voor waren. Ik woon op een kwartiertje rijden van de club, er staat een goede coach voor de groep, we hebben een heel behoorlijke en leuke selectiegroep, Noordwijk is gewoon een mooie tweededivisionist. Ik ga er niet voor niets mijn zesde en zevende seizoen doen. Ik ben niet zo’n clubhopper.

Zou mooi zijn als je er nog een paar handjes vol in kunt schieten voor de club.

Sinds ik hier voetbal heb ik er in de hele seizoenen altijd 15+ per seizoen in geschoten. Ik zou het wel mooi vinden als me dat dit seizoen ook nog zou lukken!