Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

IJsselmeervogels hengelt Jong Sparta-uitblinker Marouane Afaker binnen

IJsselmeervogels heeft komend seizoen haar vleugels bezet met twee zeer sterke aanvallers. Na het vastleggen van Vince Gino Dekker van Spakenburg weten de Rooien ook Marouane Afaker aan zich te binden. De 22-jarige aanvaller is één van de revelaties in de Tweede Divisie namens Jong Sparta.

Afaker tekent tot de zomer van 2023. Hij verlaat Sparta Rotterdam, waar hij veelal in het beloftenteam speelde en nauwelijks een kans bij het eerste elftal kreeg. Eerder was hij actief voor Excelsior Rotterdam, Excelsior Maassluis en Katwijk.

,,De naam van Marouane hoeft binnen de Tweede divisie eigenlijk geen verdere introductie. Hij heeft met zijn techniek, snelheid en het vermogen om zelf te scoren of anderen in stelling te brengen de afgelopen seizoenen bewezen van grote meerwaarde te kunnen zijn in de top van het amateurvoetbal. Marouane kiest bovendien bewust voor onze club, omdat we in het verleden bewezen hebben een podium te bieden voor spelers zoals hij, die nog steeds de ambitie hebben om in het betaald voetbal te slagen. Uit die ambitie spreekt een drive om elke dag te willen verbeteren”, toont Erwin van der Lugt, voorzitter van de technische commissie van IJsselmeervogels, zich content met de nieuwste aanwinst.