Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Hans van de Haar: “Wij moeten thuis dominanter spelen”

Het thuistreffen van TEC tegen IJsselmeervogels had wellicht de ommekeer in de tegenvallende resultaten kunnen brengen bij de Tielenaren. TEC zat, net als het bezoekende IJsselmeervogels, in de hoek waar de klappen vallen en dat is ook duidelijk op de ranglijs te zien. Vol goede moed is men aan het seizoen begonnen maar 6 puntjes uit 9 wedstrijden is ronduit teleurstellend. Topamateurvoetbal.com sprak trainer Hans van de Haar na afloop van het 2-2-gelijkspel.

Veel blessures nekken ons momenteel

“Het zit ons ook tegen in de beginfase van de competitie. Vandaag missen we bijvoorbeeld Vinnie Vermeer, Kevin van Kippersluis en Basil Camara. Marciano Mengerink valt uit met heupproblemen terwijl ook Sergio Kaleka nog geblesseerd naar de kant moest in de slotfase. En dan moet ik spelers inpassen die normaal op totaal anders posities spelen en dat is niet ideaal. Het wordt dus weer volop puzzelen voor de wedstrijd tegen Koninklijke HFC”.

TEC nog steeds zonder winstpartij in eigen huis

“Dat klopt en dat kan eigenlijk niet. In eigen huis moeten we punten pakken en dat is nu niet bepaald het geval tot op heden in deze competitie met een tweetal gelijke spelen. We moeten veel dominanter spelen; het gas moet er volop op en dat mis ik nu nog”.

Doordeweekse wedstrijden: sfeerloos en onnodig

“Eigenlijk is het natuurlijk gekkenwerk van de KNVB om doordeweekse wedstrijden vast te stellen. Ze zijn sfeerloos, er komen veel minder mensen naar de wedstrijden terwijl ook de kantineomzet beduidend minder. Waarom moet dit? Hoeveel spelers uit de Tweede en Derde Divisie gaan naar het WK? Voor mij hoeven ze niet.”.