REPORTAGE | Houtrust ziet slordig Scheveningen en Quick Boys

De midweekse wedstrijden zijn nauwelijks afgelopen of er staat weer een nieuwe speelronde op het programma. Scheveningen pakte dinsdagavond een punt tegen Excelsior Maassluis en Quick Boys hield met negen man een punt over aan de wedstrijd tegen TEC. Voor zowel Scheveningen als Quick Boys is de onderlinge confrontatie de vijfde wedstrijd in drie weken, wat betekent dat de kans groot is dat vermoeidheid een rol kan gaan spelen in de komende wedstrijden. Dit leek zaterdag wel het geval te zijn, aangezien de wedstrijd eindigde in een teleurstellend en doelpuntloos gelijkspel.

John Blok kan tegen zijn oude werkgever niet beschikken over Lex Immers, Crescendo van Berkel en Mitchell de Vlugt beschikken. Edwin Grünholz zag naast Mike van der Ban ook Jan Willem Kamp een rode kaart pakken tegen TEC, wat betekent dat de trainer centraal achterin moet kiezen voor Lorenzo van Kleef. Blok heeft sinds zijn aanstelling in de competitie nog niet verloren van Quick Boys op Sportpark Houtrust, maar treft met de formatie van Grünholz een elftal dat zeven wedstrijden op rij ongeslagen en dus in goede vorm is.

Inleidende beschietingen

Het duurt even voordat de wedstrijd enigszins op gang komt. Het eerste grote gevaar komt na zestien minuten van de thuisploeg. De eerste kans komt op naam van Barry Rog, die binnen het strafschopgebied goed wegdraait van zijn directe tegenstander Van Kleef, maar vervolgens rakelings voor het doel langs schiet. Drie minuten later creëert Darren Maatsen de eerste kans voor Quick Boys, als hij de bal van Jeffrey Ket krijgt aangespeeld. De aanvaller neemt de bal goed aan, maar schiet vervolgens over het doel heen.

Kansjes

Even lijkt het erop dat Quick Boys de score gaat openen na 28 minuten, als balverlies van Ruben Koorndijk betekent dat Maatsen voor kan geven. De bal wordt aangenomen door Levi van Duijn, die de bal vervolgens doorgeeft aan Youssef El Kachati. Hij schiet vanaf zes meter op doel, maar zijn schot wordt gered door Sven van der Maaten. Na 35 minuten wordt Scheveningen nog gevaarlijk, wanneer Rog een paar centimeter tekort komt om een voorzet van Michael de Niet binnen te werken.

De toeschouwers op Houtrust zullen hopen op een aantrekkelijkere tweede helft, aangezien het spel van beide ploegen niet geweldig was. Het voetbal zal echter niet veel verbeteren ten opzichte van het eerste bedrijf, ondanks meerdere wisselmomenten bij beide teams. De bezoekers zijn in deze wedstrijd het dichtst bij een treffer geweest via Fernando Lewis. Borg Knijnenburg stuurt Lewis met een bekeken balletje richting de achterlijn en de aanvaller kan vanuit een lastige hoek nog op doel schieten. Ricardo de Vlugt kan op de doellijn de bal echter knap van de lijn halen.

Pogingen

In het laatste half uur wordt ook Scheveningen nog gevaarlijk, via Tim Peters. Hij kopt een goede voorzet van Tyrone Owusu, die volgend jaar naar Quick Boys gaat, net over het doel van Paul van der Helm. In de 72e minuut komt ook Maatsen weer dichtbij een doelpunt, maar hij schiet op aangeven van Kevin van Kippersluis hard en hoog over. De laatste kans van Quick Boys komt van Knijnenburg, die met een omhaal probeert de brilstand van het scorebord te halen. Hierin is hij echter niet succesvol. Scheveningen wordt nog een paar keer dreigend, maar kan niet tot scoren komen.

Het is niet zo dat Scheveningen en Quick Boys geen kansen hebben gehad om te scoren, maar bij beide teams wilde de bal er niet in. Op de grote kansen na gebeurde er in de wedstrijd ook niet bijzonder veel en het spel was van beide kanten slordig. De puntendeling van 0-0 is dan ook een terechte uitslag in een wedstrijd die het terugkijken niet waard is. Scheveningen moet dinsdag weer aantreden tegen een GVVV in vorm, terwijl Quick Boys het zaterdag pas opneemt tegen Spakenburg.