Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | ‘Frits van Turenhoutje’ op Ter Specke; FC Lisse en Excelsior ’31 scoren niet

FC Lisse en Excelsior ’31 hebben zaterdagmiddag nagelaten te profiteren van puntenverlies van alle concurrenten in de Derde Divisie. In de onderlinge ontmoeting op Ter Specke in Lisse werd niet gescoord en dus was er sprake van onvervalst ‘Frits van Turenhoutje’ in de Bollenstreek. De nul – nul was vooral voor de thuisclub wat moeilijk te verteren gezien de kansenverhouding die voor rust werd opgebouwd. De enige treffer die toch werd gescoord kwam op naam van Bibi Moonen, de pupil van de week, die na een soepele solo wist te scoren.  Die goal kwam echter niet in het boekje van de prima leidende scheidsrechter Wim Bronsvoort terecht.

De beide clubs begonnen met fris aanvallend spel en al binnen 10 minuten hadden beiden hun eerste kans op de openingstreffer laten liggen. Jeffrey Klijbroek had slechts twee minuten nodig voor zijn eerste poging richting doel van Anthony van Zaltbommel en aan de andere kant kwam Jasper Werkman vrij op een pass van Pim Ten Have. Doelman Eric Cummins was al uitgelopen om te voorkomen dat hij het karwei kon maken.

Paal

Het was niet dat Excelsior ’31 nou zo heel veel weg gaf in de eerste helft, maar een van de twee keren dat het echt gelukkig weg kwam was na zeven minuten. Jaap Zwetsloot werd centraal vrij gespeeld en zijn schuiver was onhoudbaar voor de goalie van de gasten. Achter hem bracht de paal echter redding. Lisse bracht vervolgens enkele malen Jeffrey Klijbroek in schietpositie. Zijn schoten waren vlammend maar steeds net te hoog. Ondertussen moest men achterin bij Lisse wel degelijk oppassen voor de tegenstoot. Zo was Dérian Reinders halverwege de eerste helft met zijn poging dicht bij de 0-1. Cummins kon er niet bij, maar de bal bleef ook buiten het doelvlak.

Kansen

Na 34 minuten was er weer een echte kans voor Lisse. Jaap Zwetsloot gaf vanaf rechts op maat voor, Van Zaltbommel kon niet bij de bal en Justin van der Putten moest voor het laatste zetje zorgen. De bal sprong echter van zijn voet over het doel heen. Enzo Stroo was de laatste die voor rust een doelpoging deed, echter ook zijn pegel scheerde over de lat. Met 0-0 ging de rust in.

Groggy

De aanvangsfase van de tweede helft werd vooral gekenmerkt door de botsing van David Verweij en Jasper Werkman bij een kopduel. Beiden gingen groggy naar de grond en kwamen pas terug nadat het nodige oplapwerk was verricht. Ook Vincent Schmidt van de Rijssenaars kwam ongelukkig terecht, hij liet zich binnen het uur vervangen door Lars Nijeboer.

Terwijl beide teams vruchteloos op zoek waren naar een gaatje in elkaars verdediging haalde coach Raymond Bronkhorst van Lisse een konijn uit de hoge hoed. Hij bracht Bas Gozeling achterin, zond Verweij van achteren naar voren en haalde van daar Justin v.d. Putten naar de kant. Verweij moest overigens nog enkele malen naar de kant om de hoofdbloeding te laten behandelen. FC Lisse kreeg in de slotfase nog enkele schietkansen, maar zowel Toon Zwetsloot, Mitchel Bormann als David Verweij zagen hun pogingen naast het doel van Excelsior ’31 verdwijnen.  Voor het overige werd het laatste kwartier vooral gekenmerkt door de vele personele wisselingen als gevolg waarvan, inclusief de blessurebehandelingen scheidsrechter Bronsvoort nog 6 minuten aan de wedstrijd toevoegde. Het lukte echter niemand meer de prestatie van Bibi Moonen te evenaren. Het bleef een Frits van Turenhoutje in Lisse.