OVERZICHT | Tweede Divisie: GVVV doet rode lantaarn over aan ASWH, Katwijk, HFC en Vogels winnen

In speelronde 24 was er eindelijk weer eens winst voor Katwijk, maar ook ‘runner-up’ Koninklijke HFC schreef drie punten bij. Cruciaal was de zege van GVVV bij Excelsior Maassluis, maar ook die van IJsselmeervogels bij TEC.

Katwijk weet na 6 duels zonder zege weer wat winnen is. Op de eigen Krom werd met 2-0 gewonnen van Kozakken Boys. Joey Ravensbergen opende na een goed kwartier de score, zijn schot viel via een Kozakken boys-speler binnen: 1-0. De marge bleef lang één, pas in de extra tijd, in een fase dat Kozakken Boys aanzette, wist Tim Freriks de bevrijdende 2-0 te maken.

Ook naaste achtervolger Koninklijke HFC won. Aan de Spanjaardslaan hadden de Haarlemmers maar één helft nodig om het verschil te maken tegen Jong Volendam. Sietse Brandsma (2x) en Mehmet Yüksel  zorgden voor een 3-0 ruststand. Jong Volendam deed na de thee nog wel iets terug, maar verder dan 3-1 kwam het niet.

GVVV deed zaterdag datgene wat niet veel volgers van het
topamateurvoetbal rond de winterstop nog voor mogelijk hadden gehouden, namelijk in punten gelijkkomen met nummer 17 en op doelsaldo zelfs de laatste plaats verlaten. Op bezoek bij Excelsior Maassluis werd met 0-3 gewonnen, terwijl directe concurrent ASWH onderuit ging tegen De Treffers. De eindstand in Maassluis was al bij rust bereikt. Winteraanwinst Byron Burgering bewees wederom zijn waarde door binnen het half uur tweemaal te scoren voor de ploeg uit Veenendaal. Tussendoor had Lars ten Teije ook nog een penalty gemist. Laatstgenoemde maakte dit op slag van rust goed met de 0-3. Na de pauze dwong de thuisploeg GVVV wel ver terug, maar de Veenendaalers kwamen niet in grote problemen.

ASWH ging op eigen veld hard onderuit tegen De Treffers, waar interim-trainer Gert Kruys vanaf de tribune toekeek. Teije ten Den en Jordy Thomassen, die ook nog een strafschop miste, zorgden voor een 0-2 ruststand. Bovendien speelde ASWH toen al met 10 man door een rode kaart voor Yarick Dorst. Na de pauze ging de Treffers door waar het mee bezig was, kansen creëren en doelpunten maken. De teller stopte middels Brian Campman, Leroy George en Marlon Versteeg
uiteindelijk bij 0-5, maar had gerust nog hoger kunnen uitvallen. Door de nederlaag zakt ASWH op doelsaldo naar de laatste plaats in de tweede divisie.

Quick Boys moet voorlopig pas op de plaats maken als het gaat om een plekje in de top 3 van de ranglijst. Na het midweekse gelijkspel tegen TEC werd er zaterdagmiddag met 0-0 gelijkgespeeld tegen Scheveningen.

Rijnsburgse Boys en Noordwijk steken beiden in een prima vorm en de 2-2 eindstand was daar misschien wel een goed bewijs van. Na een aftastend eerste halfuur met weinig grote kansen opende Noordwijk het bal via Emiel Wendt. Na ruim een uur was het weer gelijk, toen Jeroen Spruijt een mooie voorzet van Furhgill Zeldenrust verzilverde. Nick van Staveren kopte Noordwijk 10 minuten later weer aan de leiding, maar zoals zo vaak de laatste weken was ook zaterdagmiddag Delano
Asante in de slotfaseweer weer betrokken bij een doelpunt. Zijn inzet ging via een Noordwijk speler binnen: 2-2.

Spakenburg was in eigen huis ruim 50 minuten gelijkwaardig aan Jong Sparta, maar gaf in het restant van de tweede helft de wedstrijd uit handen. Marouane Afaker was tweemaal kort na elkaar trefzeker, Pepijn Doesburg deelde een goed kwartier voor tijd de genadeklap uit: 0-3.

HHC Hardenberg besliste de topper tegen AFC in een fase van 10 minuten. Na een gelijk opgaande eerste helft scoorde de ploeg van Bert van Hunenstijn onder toeziend oog van toekomstig bondscoach Ronald Koeman vlak na rust drie keer snel achtereen. Jesper Drost zorgde voor de openingstreffer, Thomas Reinders tekende voor de andere 2 doelpunten.
AFC deed in de slotfase nog iets terug middels Dalian Maatsen en maakte het in de blessuretijd nog even spannend via Raily Ignacio. Zijn doelpunt kwam echter te laat om nog iets aan het duel over te houden: 3-2.

IJsselmeervogels pakte zaterdagmiddag 3 belangrijke punten op bezoek bij TEC. In een vermakelijk duel met veel kansen voor beide ploegen stonden de Rooien bij rust op een 1-2 voorsprong. Jerrel Hak had met 2 doelpunten voor een 0-2 voorsprong gezorgd, maar Barry Beijer deed vlak voor rust iets terug namens TEC. Na een klein uur was de stand zelfs weer in evenwicht, toen Junior Ebobo voor de gelijkmaker tekende. Pas in de slotfase wisten de Vogels het duel in het slot te
gooien. Rydell Poepon en Steven Sánchez Angulo waren hiervoor verantwoordelijk: 2-4.