Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Harrie Gommans ziet kansen voor UNA: “Als we optimaal geconcentreerd zijn, kunnen we meedoen om promotie”

Bij het Veldhovense VV UNA was de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Derde Divisie verre van optimaal. In gesprek met topamateurvoetbal.com vertelt trainer Harrie Gommans dat hij pas aan het einde van de voorbereiding een volledige groep tot zijn beschikking had. ,,Het was rommelig, waarbij we constant te maken hebben gehad met veel vakantiegangers. Daardoor konden we eigenlijk pas afgelopen zaterdag met het team spelen dat hoogstwaarschijnlijk de competitie ingaat.”

Je bent je topscorer Serhat Koç kwijtgeraakt. Hoe heb je dat opgelost?

Gommans: ,,Inderdaad, dat is een gevoelige aderlating, want Serhat was toch goed voor minimaal 15 doelpunten (afgelopen seizoen was Koç clubtopscorer met 19 doelpunten). We hebben ons versterkt met een aantal voorhoedespelers: Juul Respen (EVV), Mitchel van Rosmalen (FC Eindhoven) en Aaron Bastiaans (VVV). Zij geven ons wat meer aanvallende mogelijkheden. Vorig seizoen dachten veel ploegen volgens mij: Als we Koç uitschakelen hebben we de angel uit de voorhoede gehaald. Dat gaat dit seizoen zeker niet op.”

Wat zijn de verwachtingen voor komend seizoen?

,,We hebben intern als doel gesteld te gaan voor promotie. Ik denk dat we in de breedte sterker zijn geworden. Belangrijk bij ons is echter wel dat we elke wedstrijd 100% geconcentreerd moeten zijn. Hebben een aantal spelers niet hun dag wordt het voor ons een lastig karwei, hetgeen we in het voorbije seizoen ook hebben ervaren?”

Wie zijn de grootste kanshebbers voor de titel?

,,Lastig. Feit is dat het een prachtige competitie gaat worden met veel streekderby’s. Spannend zoals het voorbije seizoen, toen de beslissing in de laatste wedstrijdronde viel, zal het wel niet gaan worden. Alhoewel je dat maar nooit weet. Hercules (aardig versterkt), ADO’20 (goed gepresteerd), Groene Ster (prima ingekocht) en Blauw Geel’38 zijn stuk voor stuk kanshebbers. OJC is wellicht een gevaarlijke outsider.”

Zondag de start in eigen huis tegen debutant OJC

,,We hebben recentelijk op hun toernooi gespeeld, maar dat was niet echt een graadmeter, omdat we beiden toen met een mix van selectie- en jeugdspelers in actie kwamen. OJC Rosmalen beschikt over een goede ploeg onder leiding van “sluwe vos” Willem Leushuis. Daar win je niet zo gemakkelijk van. En om het “eggie” spelen is duidelijk iets anders dan vriendschappelijk. Een goede start met een overwinning kan ons vleugels geven.”