Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Hennie in ‘t Hof vertrekt noodgedwongen bij DVS ’33

Interim-trainer Hennie in ‘t Hof stopt noodgedwongen bij DVS ’33 Ermelo. Dat maakte de technische commissie van de derdedivisionist
dinsdagavond bekend via de officiële clubkanalen.

Reden voor het plotselinge vertrek is dat de oefenmeester de interim-klus in Ermelo toch niet goed kan combineren met zijn eigen fysio-praktijk.

In ‘t Hof daarover: ,,Helaas heb ik gemerkt dat ik op dit moment de energie niet heb om mijn werk en mijn functie als hoofdtrainer van DVS op een goede manier te combineren. In de afgelopen weken heb ik een analyse gemaakt met betrekking tot het komend halfjaar en ik merkte dat ik hier letterlijk fysieke klachten van kreeg. Dit gaf mij de overtuiging dat ik deze klus niet op de manier kan afmaken die bij mijn karakter en vaardigheden passen. Juist omdat het een belangrijke fase is waar we als club in zitten en er hopelijk nu in deze winterstop voldoende tijd zal zijn voor de TC om tot een goede invulling te komen, heb ik besloten dat ik nu moest stoppen.”

Ook Edmund Mijnheer geeft namens de TC uitgebreid uitleg op de website van de club. ,,Afgelopen week gaf Hennie aan dat het hoofdtrainerschap hem zwaar viel en dat het hem beter leek te stoppen. Als TC hebben wij vervolgens geprobeerd een situatie te creëren die wel werkbaar voor hem zou zijn. Helaas is gebleken dat dit geen optie was voor hem. Hennie’s enorme drive zat hem nu letterlijk in de weg. Het bleek voor hem echt niet te combineren met zijn werk als fysiotherapeut in zijn eigen praktijk.”

In ‘t Hof was slechts een korte periode werkzaam als interim-trainer in Ermelo. Hij volgde begin november Peter Wesselink op, die door DVS ’33 aan de kant werd geschoven. Hij zou in eerste instantie het huidige seizoen afmaken, waarna Patrick Loenen het stokje in de zomer van 2023 zou overnemen.