Hoek beslist Zeeuwse derby in de slotfase

G.O.E.S. en Hoek leken vrijdagavond in de Zeeuwse derby af te sluiten met een doelpuntloos gelijkspel. Één minuut voor het einde van de officiële speeltijd was het echter Jahrdell Constansia die met zijn treffer de uitspelende partij de drie punten schonk (0-1).

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Hoek, Delannoy schoot op doel, maar hij zag de bal uiteenspatten op de lat. In de negentiende minuut liet de thuisploeg ook van zich horen, Kabwe Manengela kreeg de bal van Clinckemaillie, maar doelman De Jonghe (foto) kwam als winnaar uit de strijd. In het vervolg van de eerste helft kregen beiden ploegen nog kansen, maar wederom wisten de doelverdedigers een ‘zekere’ treffer te voorkomen.

In de 49ste minuut kopte De Bert op doel maar dat deed hij niet goed genoeg waardoor De Jonghe weer reddend op kon treden. Na een uur voetballen moest G.O.E.S. verder met één man minder nadat Jelle Klap zijn tweede gele kaart kreeg van de wedstrijd en dus met rood moest vertrekken. In de 89ste minuut kreeg de thuisploeg de tweede tik te verwerken. Constansia krulde de bal in de rechterhoek en bepaalde daar mee de eindstand op 0-1.