Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Huser (ACV): ‘Het zou natuurlijk geweldig zijn om zaterdag de periodetitel te pakken op Urk’

ACV is bezig aan een uitstekend seizoen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal en het kan zaterdag een kroon op het werk zetten door beslag te leggen op de tweede periodetitel. Indien de huidige nummer drie op de ranglijst wint op Urk kan het feest losbarsten in Assen. Pascal Huser, aanvaller/middenvelder van ACV, keek met Topamateurvoetbal.com vooruit op de strijd om de periodetitel, maar ook naar de goede prestaties van het team gedurende dit lopende seizoen.

Onverwacht succes
ACV ging als koploper het jaar 2023 in en is nog altijd volop in de race om de titel, niet echt iets waar men in Assen echt op gerekend had. ,,Voor de start van de competitie hadden wij niet verwacht dat we op dit moment op de derde plaats zouden staan met twee punten achterstand op de nummer één GVVV. Wij hebben in bepaalde wedstrijden een heel mooi niveau kunnen laten zien met voetbal van achteruit. Ik ben daarom ook enorm trots op het team en daarnaast ben ik ook wel tevreden over mijn huidige prestaties tot dusver. Ik ben denk ik wel van waarde geweest met mijn doelpunten en werklust, maar het kan natuurlijk altijd beter”, aldus Huser tegenover Topamateurvoetbal.com

Het geheim van Assen
De vraag is dan natuurlijk hoe het komt dat ACV zo goed weet te presteren dit seizoen. ,,Wij hebben een hele jonge en gretige selectie die bijna allemaal een goede jeugdopleiding hebben gehad bij ACV, FC Emmen, FC Groningen, FC Twente, PEC Zwolle of SC Heerenveen. Enkele jongens spelen nu ook al jaren samen bij ACV, dus zijn wij een hecht team geworden. Daarnaast is er meer duidelijkheid gecreëerd in onze manier van spelen en kunnen wij op meerdere vlakken gevaarlijk zijn voor onze tegenstanders.”

Volgeboekte supportersbus
Op Urk moet het zaterdag gebeuren, een overwinning daar zal betekenen dat de champagneflessen geopend mogen worden in Assen. ,,Om te beginnen vind ik dat Urk een heel goed niveau aangetikt heeft in de thuiswedstrijd tegen ons. We kennen de ploeg van hun passie en strijd, maar het voetballende vermogen is ook gegroeid. Van onderschatting is dus zeker geen sprake, wij weten dat we onze borst nat kunnen maken. Één ding weet ik zeker, wij gaan er alles aan doen om zaterdag de periodetitel mee naar Assen te nemen. Daarnaast krijgen wij de steun van het Asser publiek. De supportersbus was vorige week al vol geboekt. Wij hebben er in ieder geval enorm veel zin in.”

Periodetitel pakken
Verder kijken dan de strijd om de periodetitel wil Huser nog niet echt, al weet hij ook dat een zege op Urk wil zeggen dat GVVV niet verder uit zal lopen. ,,Het zou natuurlijk geweldig zijn om aanstaande zaterdag de periodetitel te pakken op Urk. Mochten wij deze winnen dan denk ik dat wij nuchter genoeg zijn en gewoon van wedstrijd tot wedstrijd moeten kijken hoe wij er voor staan. Dat natuurlijk ook als we de periodetitel niet zouden pakken. Ik kan nu wel uitspraken gaan doen dat wij kampioen moeten worden, maar dat is niet realistisch. Het verschil tussen plaats één en vijf is namelijk zes punten met nog twaalf wedstrijden te spelen. Laat ons proberen om zo lang mogelijk in de buurt te blijven van de koploper en dan is er van alles mogelijk.”