Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

IJsselmeervogels verzekert: positie Gert Peter de Gunst niet ter discussie

IJsselmeervogels zal dit seizoen niet opnieuw wisselen van trainer. Ondanks de bedroevende sportieve resultaten staat de positie van trainer Gert Peter de Gunst niet ter discussie, zo meldt de Gooi en Eemlander.

,,Een voortijdig vertrek van de trainer? Nee, dat is absoluut niet aan de orde”, stelt Peter Frans Heinen, bestuurslid technische zaken. ,,Natuurlijk zijn we, net als de supporters, ongerust nu we zo onderaan de ranglijst bungelen. (..) De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we dat ook niet op het conto van de trainer mogen bijschrijven. (..) De trainer is niet verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie hè.”

,,Het is nu juist zaak de gelederen gesloten te houden en elkaar te steunen. Bestuur, TC, spelers, staf en fans: we hebben elkaar nodig. (..) Degradatie zou een drama zijn, de derde divisie is IJsselmeervogels-onwaardig. En hoewel ik er nog alle vertrouwen in heb dat we het gaan redden, moeten we onze ogen niet sluiten voor dat doemscenario. Maar ook in dat geval zullen we ons oprichten en investeren in de selectie om meteen terug te keren.”