Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zaterdag: Koploper Sparta Nijkerk ontvangt DVS’33 en een rustdag voor ploegen uit Zeeland

Deze zaterdag dus wederom geen negen wedstrijden, maar slechts zeven. De twee Zeeuwse ploegen Hoek en G.O.E.S. komen niet in actie tegen respectievelijk SteDoCo en Ter leede, dit allemaal vanwege corona. De wedstrijd die wel doorgang zal vinden en de nodige aandacht zal krijgen is deze tussen Sparta Nijkerk en DVS’33.

Voor de start van het seizoen zou je bij een confrontatie tussen Sparta Nijkerk en DVS’33 verwachten dat het zou gaan om de strijd in de top van de ranglijst. Dat is dit seizoen echter niet het geval, de Spartanen maken de verwachtingen tot dusver wel waar, maar de ploeg uit Ermelo valt tegen met plaats zes. Opvallend is wel dat DVS’33 de voorgaande wedstrijd tegen de komende tegenstander winnend af wist te sluiten met 2-1. De doelpunten kwamen toen op naam van Nicky van Hilten en Benjamin Roemeon. DVS’33 rekende in de vorige speelronde met ruime cijfers af met G.O.E.S. (5-1) en men lijkt toch echt de mindere periode af te hebben gesloten. Sparta Nijkerk is in het kalenderjaar 2022 nog ongeslagen dus een spannend duel ligt zeker in de lijn der verwachting.

In november ging FC Lisse hard onderuit in Amsterdam tegen Ajax (3-0). Kaj de Jong (2x) en Tristan Buis wisten toen het net van de tegenstander te vinden. Op dat moment zat FC Lisse in een geheel andere periode dan nu het geval is, destijds was men zoekende naar de juiste vorm en gezien de tweede plaats op de ranglijst op dit moment is alles nu anders. Voor FC Lisse is het zaak om de drie punten te pakken omdat het slechts één punt minder heeft dan de lijstaanvoerder uit Nijkerk, dat echter wel één wedstrijd minder speelde. Ajax is nu veertiende met zes punten voorsprong op VVOG (15e) waardoor het iets meer lucht heeft dan voorheen.

Op zes punten achterstand, op plaats drie, is Sportlust’46 te vinden. Uit de laatste drie wedstrijden wist men vijf punten te pakken, nadat het daarvoor twee keer met lege handen stond. De mindere periode begon direct nadat de ploeg van trainer Patrick Loenen beslag had weten te leggen op een periodetitel. Nu reist men af naar Harkemase Boys dat in het recente verleden betere tijden kende. De laatste overwinning voor de vereniging uit Friesland was op 6 november 2021 toen Staphorst met 5-0 naar huis gestuurd werd. De ploeg is dus op zoek naar eindelijk weer eens een overwinning, maar of dat tegen Sportlust’46 zal gebeuren is zeer de vraag.

WOERDEN, NETHERLANDS – FEBRUARY 12: players of Sportlust 46 celebrate the goal during the Dutch Derde Divisie match between Sportlust 46 and ODIN 59 at Sportpark Cromwijck on February 12, 2022 in Woerden, NETHERLANDS (Photo by Marcel van den Bos/Orange Pictures)

Overige wedstrijden:
ACV Assen – VVSB
Excelsior’31 – DOVO
ODIN’59 – Barendrecht
VVOG – Staphorst