Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

In memoriam, Herman van Diejen

Het volledige team van Topamateurvoetbal.com is tweede paasdag opgeschrikt door het bericht dat onze collega Herman van Diejen in de nacht van eerste op tweede paasdag op 75-jarige leeftijd plotseling is overleden.

Uiteraard gaan onze eerste gedachten uit naar zijn echtgenote Alice, die wij veel kracht toewensen om dit grote verlies te dragen. Daarnaast ook onze condoleances aan de overige familie, vrienden en kennissen van Herman.

Herman kwam in de zomer van 2020 in onze groep redacteuren terecht. Wij schreven in die tijd nog voor de website Voetbal 24/7. Hij was voor ons heel belangrijk als aanvulling in de groep, omdat Herman in een voor ons nog enigszins onontgonnen gebied ging werken; het Rivierengebied en Brabant. Toen deze website werd verkocht en de groep (hoofd)redacteuren een nieuwe website opstartten, was hij de laatste van de groep die aansloot bij het nieuwe platform voor de tweede en derde divisie. Herman liet meermaals, met name tijdens onderling overleg, weten dat hij zakelijke mogelijkheden voor de website zag.

Herman had zelf als doelman een prachtige loopbaan. Hij was liefst 25 jaar doelman van Nivo Sparta uit Zaltbommel. Wellicht had hij het zelfs geschopt tot keeper van FC Wageningen, waar hij een stage afwerkte. Uiteindelijk koos Herman voor het entertainment, waarin hij samen met Alice een prachtig bedrijf opbouwde, First Class Events & Entertainment. Herman sloot zijn keepersloopbaan daarom ook af; op 42-jarige leeftijd en als kampioen met v.v. DIO uit Druten.

Als verslaggever langs de velden liet hij al snel merken dat hij de wedstrijden uitstekend kon lezen. Hij herkende de belangrijke momenten  en wist die bloemig te beschrijven. Hier en daar voorzien van het commentaar van de betrokkenen. Waar nodig was hij ook niet te beroerd om de scherpe pen te hanteren. Zijn vragen en opmerkingen aan trainers en spelers die hij na de wedstrijd interviewde, waren altijd ter zake doende. Zijn laatste wedstrijd voor ons was UDI ’19 – JOS Watergraafsmeer, op zondag 3 april 2023.

Herman was officieel wel met pensioen, maar eigenlijk deed hij daar nog niet aan. Zijn bedrijf was zijn lust en zijn leven en het verslaan van voetbalwedstrijden een prachtige bezigheid om de zakelijke beslommeringen even naar de achtergrond te drukken. Met plezier trok hij door Brabant en het rivierengebied, maar een dagje Spakenburg of Limburg deed hij met hetzelfde enthousiasme.

Herman zei ooit: “Als je wilt, dan kun je veel. En als je het leuk vind, kun je nog veel meer. Ik vind mijn werk en hobby superleuk”.

Het is die gedachte die wij, collega’s van Herman, graag elk weekeinde meenemen als we weer langs de velden zijn.

Dank je wel Herman, voor al het moois dat je ons hebt gebracht.

Namens alle collega’s,

Theo Uphus