Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

INTERVIEW | Jurjan Wouda (Excelsior ’31): ‘Energie steken in zaken waarop we invloed hebben’

In de afgelopen periode hebben trainers al hun creativiteit moeten aanboren om hun selecties zo fit mogelijk te houden. Aan het woord: Jurjan Wouda van Excelsior ’31.

Is Wouda blij dat hij weer volop met zijn selectie aan de gang kan en mag ?

Dat is zeker zo. We zijn allemaal weer blij dat we weer volledig aan de gang mogen. Het was natuurlijk ook lastig werken met steeds weer wisselende mogelijkheden en onmogelijkheden. Je past je steeds aan, maar je moet er als trainer ook steeds weer zien wat je maximaal kunt doen en bieden aan je selectie.

Dat heb je dan ook steeds gedaan ?

Jawel. We hebben steeds getraind zoals het mocht en kon. Soms met tweetallen, soms weer anders. Steeds gesproken met de spelers om ze daarin gemotiveerd te houden en ze voorgehouden dat we slechts energie moesten steken in zaken waarop we invloed hadden. Dat was vorig jaar al zo ijdens die coronapieken en dat was nu niet anders.

Jullie eindigden met een 3-0 zege op ACV. Jullie gingen dus lekker in de competitie.

Dat is wel zo, maar we hebben nog een mooie afsluiting beleefd van het afgelopen jaar. We hebben nog een hele leuke wedstrijd tegen het G Team gespeeld. Uitstekend voor de binding binnen de vereniging.

En toen volop door voor de hervatting van de competitie?

Nee helemaal niet. Rond de feestdagen hebben we het allemaal helemaal losgelaten.

Niks gedaan?

De spelers hebben zichzelf een beetje gaande gehouden. Maar vooral hebben we vanuit de club contact gehouden. De jongens hebben ook een privéleven. We belden regelmatig. Maar niet om alleen over voetbal  te praten. Meer om de verbinding in tact te houden. We hebben wat getraind, soms per linie. Maar vooral hebben we gezorgd dat de verbinding niet verwaterde.

Nog een trainingskamp belegd?

Nee hoor, dat doet de club nooit. We hebben wat oefenwedstrijden gespeeld en dat zullen we voor de hervatting zeker nog wel een paar keer doen. Maar een trainingskamp is niet eens in onze gedachte opgekomen.