Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Jan Piet Bosma (Harkemase Boys) en Raymond Bronkhorst (FC Lisse) over FC Lisse – Harkemase Boys

FC Lisse versloeg afgelopen zaterdag Harkemase Boys met 4-1. Een eindstand die je bij rust (0-0) nog niet aan zag komen. FC Lisse won er, in ieder geval tot aanstaande zaterdag de koppositie mee terug, terwijl het voor Harkemase Boys een hels karwei is geworden om nog een rol van betekenis te gaan spelen. Topamateurvoetbal.com vroeg de beide coaches naar hun bevindingen.

Jan Piet Bosma, vooral voor de rust was er veel vreemd balverlies. Ballen die wegsprongen, geen samenhang in de aanvallen, geen creatief vermogen om iets uit te spelen, het leek allemaal niet best. Toch te lang niet competitief gevoetbald?

Vond je het niet best? Ik vond het nogal meevallen voor rust, de omstandigheden in ogenschouw genomen. Harde wind dwars over het veld, een veld dat vorige jaren een biljartlaken was maar deze keer niet. Ik vond het een redelijke pot voetbal, dat meen ik echt.

Hoe kon de wedstrijd na de rust in een paar minuten beslist zijn?

Dat is te gek voor woorden. Dat heeft met meedogenloos verdedigen te maken. Een foutje kan, maar op dit niveau laten gebeuren wat er gebeurde dat kan niet. In vier minuten tijd drie goals tegen, dat kan niet.

En toen kwam die rode kaart er bij de 3-1 stand ook nog achteraan.

Ja dan is het gelopen. Ik vond dat ook een logische rode kaart. Te Kloeze heeft in mijn ogen prima gefloten, de hele wedstrijd. Daar hoor je mij niet over klagen. Maar je snapt dat de wedstrijd gewoon klaar was toen.

Berwout Beimers stond niet in de basis.

Nee, ziek geweest en dus nog niet voldoende op krachten om een hele wedstrijd te spelen. Maar hij deed het meteen wel weer goed. Hij heeft iets dat anderen niet hebben. Maar goed, we hebben meer goede spelers en die hadden vandaag met zijn allen ook een betere prestatie kunnen neerzetten.

Tenslotte, afgelopen week meldden de media dat je nog niet begreep waarom de overeenkomst met Harkemase Boys niet gaat worden verlengd. Hoe kan dat als je al wel hebt begrepen dat het na deze competitie afgelopen is bij Harkemase Boys?

We hebben nog niet echt geëvalueerd, dat gaat komende week gebeuren. Maar de club wilde alvast toen het voor hun duidelijk was wat ze wilden, aan mij duidelijk maken dat ik verder kon gaan kijken. Dat is gebeurd want ik heb ondertussen een overeenkomst met SV Marum voor komend seizoen.

Raymond Bronkhorst kon na afloop van FC Lisse – Harkemase Boys drie punten bijschrijven en bovendien constateren dat bijna alle concurrenten punten morsten. Een mooie dag derhalve voor de Bollenstreek bewoners.

Het spel verliep voor de pauze niet echt gladjes. Zo zag het er althans vanaf de tribunes uit.

Ik denk dat het wel meeviel. Maar de eindpass was vaak niet goed genoeg en die heb je nodig om tot echte kansen te komen. We kwamen er best wel een aantal keren door maar toen was het afdrukken niet goed genoeg.

Toen die eerste goal er eenmaal in lag was het binnen een paar minuten beslist. Ik zag bij de aftrap na de 1-0 wel vier geelhemden naar voren stormen om de boel op te jagen. Tien tellen later schoot Jeffrey Klijbroek de 2-0 er in.

Dat is een afspraak die we voor het seizoen al hebben gemaakt met de gehele selectie. Zakken we in of gaan we hoog druk zetten. Het team koos toen voor het laatste. Dat is wat je zag. Harkemase Boys speelde de bal twee keer achteruit en vervolgens kwam hun laatste linie in problemen door onze jagende aanvallers en middenvelders. Jeffrey maakte het trouwens prachtig af.

Maakte je je nog zorgen nadat eerst Beimers er bij Harkemase Boys in kwam en meteen de 3-1 viel?

Nou nee dat niet direct. Maar het was niet heel goed hoe wij verdedigend stonden bij die inworp van Bouius. Je weet dat hij ver kan inwerpen, zeker met de wind in de rug. Wij verdedigden niet goed bij de eerste paal.  Daar hadden we dichter bij moeten staan, want daar hadden zij twee lange mannen geposteerd (Achuna en Beimers, TU).  Maar wij gaven niet veel weg verder en waren in de omschakeling juist weer wel gevaarlijk. Dat veroorzaakte min of meer eerst die rode kaart voor de Graaf en later kwam daar ook de 4-1 uit voort.

Je bent met FC Lisse de grote winnaar van dit weekend.

Het zegt allemaal nog niets. Komende week spelen we de topper tegen Sparta Nijkerk, dan kan alles weer anders zijn. Maar deze wedstrijd geeft wel weer het nodige aan vertrouwen.