Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Jeffrey Klijbroek (FC Lisse) beschikbaar voor fusieclub Egmond

Middenvelder Jeffrey Klijbroek kiest na vier seizoenen FC Lisse voor de nieuw te vormen fusieclub uit zijn geboortedorp Egmond. In het dorp aan de Noordzee wordt een samengaan tussen de clubs Zeevogels, Egmondia en Sint Adelbert voorzien. Klijbroek zou een prachtige metafoor voor deze samensmelting van drie clubs uit zijn geboortedorp kunnen vormen.

Jeffrey Klijbroek is geboren in Egmond, ruim 32 jaar geleden. Hij deed zijn eerste stapjes op de voetbalvelden van het plaatselijke Zeevogels op sportpark Hogeveld. Hij bleef niet onopgemerkt door de grotere clubs uit de omgeving en dus was het niet vreemd dat hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van AZ uit Alkmaar. Toen er een kleine stagnering in de ontwikkeling kwam schoof hij door naar de O19 van AFC ’34.

Met een grote groep spelers van die club kwam hij terecht in Heiloo bij FC Foresters waar ADO ’20 hem in 2013 weer oppikte om op hoger niveau verder te kunnen. In 2016 werd hij daar opgemerkt door Richard Plug die toen bezig was met de ontwikkeling van een succesrijk team van ODIN ’59.

Samen met onder meer Mitchel Bormann en Jordi Taktak behaalde Plug in die jaren grote successen met ODIN ’59 en de overgang van de betere spelers en de verantwoordelijke trainer naar de hogere klassen van het amateurvoetbal waren logisch. FC Lisse was een logische volgende stap voor enkele van die spelers.

Klijbroek maakte bij FC Lisse diepe dalen en grote hoogten mee. Hij degradeerde met de club naar de Derde Divisie, zag voetbal worden verpest door corona, maar maakte ook de terugkeer naar de Tweede Divisie als kampioen mee.

Net als Tom Noordhoff wil hij zijn periode bij FC Lisse mooi afmaken. En mooi is in zijn beleving een bestendiging van de club in de Tweede Divisie.

Voor de liefhebber dan wel supporter staat er dit seizoen nog een geweldige reeks wedstrijden op Ter Specke aan te komen. Als gevolg van de grote verbouwing op het sportpark zijn de mooiste affiches bewaard gebleven voor het voorjaar. FC Lisse speelt dit seizoen nog thuis tegen AFC, IJsselmeervogels en SV Spakenburg. Daarnaast komen nog vier concurrenten uit de Bollenstreek op bezoek voor een heuse derby. Een schitterend vooruitzicht voor Klijbroek.

Hij krijgt nog een half seizoen het podium waar hij voor heeft gevochten. Daarna wordt het aanpassen aan het niveau dat de fusieclub uit Egmond hem kan bieden.

Echter ook dat zal worden ervaren als een nieuwe uitdaging voor Klijbroek.

,,Ik hoop dat we er een mooie club van kunnen maken. Het staat nog in de kinderschoenen en er is nog veel onzeker. Maar ik wacht rustig af hoe de zaken zich ontwikkelen”, aldus een ontspannen Klijbroek.