VERSLAG | Een ABC-tje voor AFC tegen ASWH

Of je nu wint of verliest in het weekend, heel veel tijd om te genieten of verwerken heb je niet in de Tweede Divisie. AFC en ASWH hielden een totaal verschillend gevoel uit het weekend. De thuisploeg verloor bij Koninklijke HFC en zakte iets weg in de brede subtop, ASWH won bij Jong Sparta en staat voor het eerst in maanden boven de degradatiestreep. De midweekse inhaalwedstrijd op sportpark Goed Genoeg was er dus eentje met tegenstrijdige belangen en werd uiteindelijk een wedstrijd die niet lang in de herinnering van de voetballiefhebbers gegrift zal staan. In een duel met weinig vuurwerk deden “The Reds” wat ze moesten doen tegen de lager geklasseerde Ambachters en wonnen met 2-0.

Net als in de uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC, meldde AFC zich ook tegen ASWH snel in de 16. Een steekbal van Cody Klaver werd goed op waarde geschat door Joel Tillema maar de ASWH verdediger Brand was net op tijd. Dit leek een opmaat naar een spectaculaire wedstrijd, maar helaas bleek het een storm in een glas water. Beide ploegen blonken uit in balverlies. ASWH kende een iets betere fase in balbezit, maar kon dit niet omzetten in kansen.

Uit het niets

Uit het niets wist AFC  in de 38e minuut toch een doelpunt af te dwingen. Na goed doorzetten van Mo Betti volgde een schot, dat keeper Bryan Janssen moest lossen. Splinter de Mooij kon moeiteloos het laatste setje geven.

Ook de 2e helft begon AFC sterk. Spits Raily Ignacio werd goed vrijgespeeld en zijn schot belandde op de buitenkant paal. In deze fase was AFC de bovenliggende partij met wat kleine kansjes. Na een klein uurtje spelen dwong ASWH af, dat AFC meer en meer moest inzakken in een 1:5:4:1 formatie. Na een afgeslagen corner van AFC kon ASWH snel uitbreken. Splinter de Mooij herkende het gevaar en trok aan de noodrem, wat hem de 1e gele kaart uit de wedstrijd opleverde.

Dode spelmomenten

Het gevaar van ASWH moest komen uit dode spelmomenten. Een vrije trap van ASWH door Haidary miste de juiste hoogte. In de 82e minuut veerde het meegereisde publiek uit Hendrik Ido Ambacht op na een hard schot van spits Wissel in het zijnet. Voor ASWH helaas aan de verkeerde kant van de paal.

Als door een wesp gestoken reageerde AFC direct. Een mooie actie van Cody Klaver en een dito assist stelde Joel Tillema in staat om eenvoudig de hoek te vinden en de wedstrijd te beslissen. 2-0 voor AFC.

In de blessure tijd kreeg Wissel namens ASWH nog een mogelijkheid om de score een draaglijker aanzien tegen na een misverstand tussen de ingevallen Teijsse en collega Maatsen. Zijn schot bleek een rollertje die synoniem stond voor de onmacht van ASWH deze avond.

Uiteindelijk hield AFC na een tegenvallend duel de punten in eigen huis. Gezien de stand op de ranglijst was de 2-0 overwinning tegen ASWH eigenlijk een logische. Een ABC-tje, zo u wilt.