Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Pascal Diender: “Alles deden we goed, behalve de wedstrijd voor rust beslissen”

HHC Hardenberg is sinds dit weekend de nieuwe koploper van de Tweede Divisie. De Hardenbergers worden vanaf het seizoen geleid door de 40-jarige Pascal Diender. Met hem aan het roer boekten de oranjehemden zes overwinningen uit zeven wedstrijden en kent de beginnend hoofdcoach dus een uiterst fijne start. Afgelopen zaterdag was na afloop van het treffen in Tiel tegen TEC een bijna 100% tevreden trainer. Topamateurvoetbal.com sprak de oefenmeester van de lijstaanvoerder.

“Bijna alles ging goed vandaag. We speelden een puike wedstrijd, waren dominant en gaven onze tegenstander amper kans om tot een goede aanval te komen. Het enige dat er aan ontbrak was dat we vergaten de wedstrijd voor rust al te beslissen middels een of twee doelpunten, terwijl we daarvoor toch tal van mogelijkheden hadden. Dan had het in de tweede helft een stuk gemakkelijker geweest. Nu was het wachten op dat ene moment dat via een strafschop kwam. Het werd er ook niet gemakkelijker op na de thee. Niet dat ik bang was dat de 3 punten niet mee naar Hardenberg zou gaan, maar bij dit soort wedstrijden weet je het maar nooit.”

Heb je een doelstelling dit seizoen met HHC Hardenberg?
“Wij spreken ons nooit uit voor bijvoorbeeld een kampioenschap. Wij zijn wél een club waar gepresteerd moet worden, maar de druk is hier niet zo groot als bij sommige clubs in het westen. Wij zijn een mooie club met voor de selectie optimale faciliteiten qua staf, trainingsfaciliteiten en medische voorzieningen. We hebben een aanhang die hondstrouw is en nooit en nergens voor problemen zorgt, hetgeen ook uniek genoemd mag worden.”

Hoe bevalt het op voor het eerst op eigen benen te staan bij HHC?
“Ik heb natuurlijk twee seizoenen lang mee kunnen lopen met Bert van Hunenstijn en heb daar veel van geleerd. Ik ken de groep dus al door en door en het is hier geweldig werken. Een club met historie die al sinds de invoering van de Tweede Divisie daarin vertegenwoordigd is.”

Voor de KNVB-beker de strijd tegen streekgenoot PEC Zwolle. Wat vind je daarvan?
“Een prachtig affiche natuurlijk en een garantie voor een volle Boshoek. Een beloning voor onze hoofdmacht en met name ook voor onze trouwe supporters. Een wedstrijd tussen de koplopers van de Keuken Kampioen Divisie en de Tweede Divisie. Het gaat ongetwijfeld een boeiende wedstrijd worden. Of we kans hebben? Waarom niet. Het zou mooi zijn als we een ronde verder zouden kunnen komen.