Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Aleksandar Bjelica: “Dit kan een heel mooi seizoen worden”

Quick Boys heeft zaterdag de vijfde overwinning van het seizoen geboekt tegen FC Lisse. De Katwijkers wonnen de bollenstreekderby met 3-1 en staan daarmee voorlopig op de derde positie van de ranglijst. Blikvanger op Nieuw Zuid was Aleksandar Bjelica, die zich met een puik optreden mocht bekronen tot man van de wedstrijd.

Duidelijk plan
“We hebben bij vlagen goed gespeeld, maar bij vlagen ook wat minder. Dat heeft misschien te maken met concentratie, maar over het algemeen denk ik dat we hier een terechte overwinning hebben geboekt”, aldus een tevreden Bjelica. “We hadden een duidelijk plan gemaakt voor deze wedstrijd. Dat plan hebben we prima uitgevoerd, maar ik denk dat we het nog wel wat beter zouden kunnen doen.”

Ruimte
“We kwamen op voorsprong in de wedstrijd en dus weet je dat FC Lisse moet gaan komen. Dat zorgde voor ruimte in de omschakeling en ik denk dat we daar op momenten goed gebruik van hebben kunnen maken. We hadden nog wel een paar kansen moeten benutten en misschien nog een strafschop kunnen krijgen, maar al met al denk ik dat we tevreden mogen zijn over vandaag. We hebben veel kwaliteit in ons team, dus ik denk dat, als meer jongens hun niveau gaan halen, dit een heel mooi seizoen kan worden”, vertelt Bjelica. 

Bekerblamage hersteld
Het is Quick Boys, evenals FC Lisse, niet gelukt om het hoofdtoernooi van de KNVB Beker te bereiken. “Pijnlijk, maar dit soort dingen gebeuren. Ik vind dat dat niet mag, maar je moet nu eenmaal verder gaan. Het heeft allemaal met inzet te maken en als wij elke wedstrijd inzet tonen, kunnen we alle wedstrijden winnen. Het is gewoon triest dat we het dinsdag zo hebben weggegeven, maar ik denk dat we het tegen FC Lisse goed hersteld hebben.”

Inzet
Recente kritiek op het elftal van Edwin Grünholz is het gebrek aan inzet in bepaalde wedstrijden. Bjelica is zich daar van bewust: “Als je honderd procent inzet en wil toont, kan je in principe geen slechte wedstrijd spelen. In zo’n geval zal het resultaat ook vaker in je voordeel gaan spreken dan tegen. Dit is iets wat intern opgelost moet worden en het is aan ons om te bewijzen dat ons dat gaat lukken.”