Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Tom Noordhoff: “We moeten voetballend gewoon doorgaan zoals we bezig zijn”

FC Lisse leed zaterdag op Nieuw Zuid de tweede nederlaag van het seizoen. De ploeg van Raymond Bronkhorst ging met 3-1 onderuit in Katwijk, maar werd zeker niet weggespeeld door Quick Boys. De bezoekers creëerden te weinig kansen, terwijl er op het middenveld niet onaardig werd gevoetbald. “Zonde”, volgens Tom Noordhoff.

Moeilijk
“Ik denk dat we goed voetbal hebben laten zien en sterk begonnen. We waren scherp, maar kregen het eerste doelpunt uit een corner tegen. Dat mag niet”, vindt Noordhoff. “In de tweede helft kwamen we gewoon goed mee en speelden we leuk voetbal, maar we scoorden niet. Dan wordt het wel moeilijk. Bij 1-0 hebben we nog een grote kans op de gelijkmaker en als je die maakt is het natuurlijk een hele andere wedstrijd. Maar goed, dat is áls.”

Zuur
De gelijkmaker viel niet, waardoor Quick Boys de 2-0 kon maken. Een halve minuut voor het tweede doelpunt had FC Lisse zelf een grote kans om te scoren, maar liet dat na. Hetzelfde gebeurde bij de 3-0. “Dat is natuurlijk heel zuur. We benutten onze eigen kans niet en slaagden er niet in om de counter eruit te halen. Ik vind dat we het doelpunt ook wel erg makkelijk tegen kregen. Maar goed, dat hoort bij voetbal.”

Gebrek aan scherpte
Noordhoff ziet waar het probleem ligt. “In de eindfase creëerden we gewoon te weinig en de kansen die we wél kregen maakten we niet af. Zoals gezegd, we hebben goed voetbal laten zien, maar in de laatste fase zijn we niet scherp genoeg en in de verdediging niet resoluut genoeg. Na de tegendoelpunten zie je dat de afstanden groter worden en we gingen opportunistischer spelen. Uiteindelijk scoren we daaruit nog wel een goal, maar ik denk dat we daaromheen te weinig lopende mensen hadden.”

Ambitieus
“Als team moeten we de goede punten meenemen en van de fouten leren. Als we de beelden gaan bekijken, gaan we zien wat er beter kan en dan moeten we daar stappen in gaan maken.” De nederlaag op Nieuw Zuid doet geen afbreuk aan de verder degelijke seizoenstart van de promovendus. Noordhoff heeft er vertrouwen in dat FC Lisse het seizoen ook goed kan vervolgen. “Meestal heb je als promovendus handhaving als hoofddoel, maar we zijn ambitieus en willen gewoon lekker meedoen. Het is echter niet zo dat we er een doelstelling aan hebben gekoppeld, maar ik denk dat we voetballend gewoon door moeten gaan zoals we bezig zijn.”