Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Michael de Niet: ,,Ja die eerste die raakte ik wel lekker”

Als je Michael de Niet kort na de ongelofelijke 1-5-zege van Scheveningen bij IJsselmeervogels spreekt, is hij alweer bezig zijn eigen aandeel te bagatelliseren. Ten onrechte natuurlijk. Want De Niet scoorde niet alleen driemaal, ook was hij verantwoordelijk voor de assist bij het doelpunt van Mehmet Aldogan en de voor-assist die via Jari de Jong tot bij Mitchel de Vlugt voor de 1-5 eindstand zorgde.

Zie je de eerste goal van de spits van SVV Scheveningen via de media terug, dan stijgt slechts de bewondering voor het anderhalve uur dat De Niet over de rode kant van de Westmaat raasde. Want wie denkt dat hier een aangedikte opsomming van sportieve prestaties van de aanvaller wordt opgesomd, heeft kennelijk niet alles ter plaatse meegemaakt.

Over de eerste goal: ,,Ik kreeg de bal vanuit een corner voor mijn voeten. Volgens mij kopte Lex Immers die naar mij terug. Ik stond op de rand van de zestien en die bal viel geweldig lekker voor een uithaal. Dat doe je op gevoel, maar natuurlijk is het geweldig als je zo’n bal als een granaat in het doel ziet slaan. Ja, die eerste raakte ik wel lekker. ”

Die tweede maakte je na een aanval over rechts via Pedro Cabral en Aldogan. Hoe kon het dat je ineens van die centrale verdedigers van IJsselmeervogels af was?

,,Het was denk ik wat gelukkig hoe ik ineens vrij kwam. Ik maakte een passeerbeweging in de hoop daarmee wat ruimte te krijgen. Die kreeg ik ook en toen was het ook ineens niet moeilijk meer om die tweede er in te prikken.”

Je kreeg voor de rust nog een paar scoringskansen maar daar lukte het niet bij?

“Nee, ik zag eenmaal de keeper komen en mikte over hem heen maar dus ook niet op het doel. De andere keer was ik wel de keeper voorbij, maar kon een verdediger mijn schot nog voor de lijn tegenhouden.”

Jij bleef wel heel rustig in die 1 tegen 1 met de keeper bij de voorbereiding op de 1-3.

“We hadden bij dat moment een overtal in aanvallend opzicht. Ik lokte hun keeper en legde af. Mooi afgemaakt door Mehmet.”

Toch was je nog niet klaar met de wedstrijd…

,,Nee, ik kreeg nog een mooi inleggertje voor de verre hoek, vlak voor tijd, en had nog een voorassist op Jari de Jong die door Mitchel de Vlugt binnen werd gelopen. Dat was toen de wedstrijd al binnen was maar de score pas echt mooi werd gemaakt.”

Al eerder een hattrick gescoord op dit niveau?

,,Nee dat niet, maar ik was daar ook niet mee bezig. Ook niet in de eindfase van de wedstrijd. Ik wilde wat wij allemaal wilden, de punten.”