Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Katwijk trainer Anthony Correia behaalt UEFA Pro diploma

Anthony Correia is geslaagd voor de UEFA Pro-opleiding van de KNVB. Dat meldt zijn club Katwijk via Instagram. Daarmee heeft Correia zijn papieren binnen om zelfstandig in het betaalde voetbal als hoofdtrainer te mogen werken.

Correia is sinds 2020 succesvol trainer van Katwijk. Hij stelde eind mei titelprolongatie veilig met de oranjehemden. In de winterstop had Correia met zijn team nog een achterstand van 10 punten op toenmalig koploper AFC. Toch wist Katwijk als eerste club op Tweede Divisie-niveau het kampioenschap succesvol te verdedigen. Correia werd afgelopen seizoen door zijn collega’s ook gekozen tot trainer van het jaar in het district West 2.

Geslaagd

De 41-jarige Correia sprak in het feestgedruis na het behalen van de titel de hoop uit spoedig te gaan slagen voor zijn diploma. Daarvoor moest de Noord-Hollander toen nog een aantal opdrachten en zijn eindgesprek doen. Inmiddels is duidelijk geworden dat Correia het succesvol heeft afgerond. De UEFA Pro-opleiding is de hoogste trainersopleiding van Nederland.