Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

TEC en IJsselmeervogels delen punten in matig duel (2-2)

In de tweede doordeweekse wedstrijdronde hebben TEC en IJsselmeervogels in een matige wedstrijd de punten broederlijk gedeeld. De twee teams kenden nu niet bepaald een flitsende competitiestart. Integendeel, zowel TEC als IJsselmeervogels behaalden uit hun tot dusver gespeelde acht wedstrijden slechts vijf schamele puntjes hetgeen een 15e en 17e plaats opleverde op de ranglijst. Met name voor de ploeg uit Spakenburg ver beneden hun stand.

De thuisclub kon gisteren niet beschikken over Vinnie Vermeer, die zaterdag tegen Katwijk een – zich het laat aanzien- ernstige blessure opliep. Vrijdag maakt hij de gang naar het ziekenhuis voor een scan waarbij men in Tielse kringen het ergste vreest. Ook Kevin van Kippersluis en Basil Camara moesten vanaf de zijlijn toekijken. De Vogels moesten het doen zonder Mitch Willems.

TEC moest al weer snel tegen een achterstand aankijken, toen de prima spelende Morad el Haddouti in de 11e minuut op rechts zijn opponent Guido van Rijn het nakijken gaf en doeltreffend uithaalde(0-1). Een domper voor TEC. De vreugde in het kamp van de Vogels was echter van korte duur. Op het middenveld ontfutselde de weer hardwerkende, maar niet altijd gelukkige, Bo van Essen de bal van een Vogel-verdediger, gaf prima af op Adham el Idrissi die deze kans niet onbenut liet en de thuisclub op gelijke hoogte bracht(1-1). Daarna ging het op een of andere manier weer helemaal mis bij de oranjewitten. Passes werden onnauwkeurig terwijl men aanvallend amper meer tot iets in staat was.

IJsselmeervogels rook een tweede doelpunt. Die kwam er ook. En wederom vanaf de rechterkant en wederom was daarbij El Haddouti de grote man. Hij kapte Guido van Rijn uit om vervolgens zijn tweede doelpunt deze avond te laten noteren(1-2); bovendien waren zijn twee doelpunten deze avond de eersten van dit seizoen. In deze fase was IJsselmeervogels ontegenzeggelijk de bovenliggende ploeg. Men vergat echter de overwinning al in de eerste helft veilig te stellen terwijl men daarvoor toch wel enkele kansjes kreeg. Met name Kian Visser had geen geluk met zijn scoringspogingen of vond Jan Mathijs Swaneveld op zijn weg.

Het eerste gedeelte van de tweede akte van dit duel gaf twee ploegen te zien waarbij IJsselmeervogels de voorsprong consolideerde en TEC mondjesmaat tot aanvallende pogingen kwam. Een slap schot van El Idrissi ging over terwijl aan de andere kant een communicatiefout tussen Swanenberg en Ramon Leeuwin geen treffer opleverde voor de bezoekers. En toch zou het verrassend genoeg gelijk worden. In de 71e minuut. Eigenlijk uit het niets. Als een duiveltje uit een doosje was Bo van Essen er als de kippen bij om een voorziet van links af te ronden(2-2).

Toen werd het alsnog nog een leuke slotfase, waar het alle kanten op kon. El Idrissi had de 3-2 kunnen maken maar Jaimy Schaap bracht redding terwijl in blessure tijd invaller Jarno Westerman zich de held van de avond had kunnen maken voor de Vogels maar zijn schot ging voorlangs. Het was gelijk het moment waarop scheidsrechter Kuiper het genoeg vond. Puntenverdeling waar geen van de twee teams iets mee opschoten behalve de toevoeging van een schamel winstpuntje aan hun totaal.