Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Voorbeschouwing Derde Divisie zondag | Alle teams moeten aan de bak en ook nog eens allemaal tegelijk

De tweede midweekse ronde staat inmiddels weer op het programma. Een volledig speelprogramma wat waarschijnlijk is ingepland vanwege het WK, maar misschien ook wel om een eventuele coronastop op te vangen. Wat de precieze reden is, is moeilijk te zeggen, maar een feit is dat deze speelronde gespeeld moet worden. Alle teams komen in actie, en ook allemaal tegelijkertijd.

In Utrecht ontvangt Hercules een gedreven VVSB. Misschien wel de topper van deze ronde. Hercules werd vooraf aangeschreven als kampioenskandidaat en VVSB was misschien wel de outsider voor de titel. Beide willen in het spoor van ADO’20 blijven. VVSB won afgelopen weekend met ruime cijfers van hekkensluiter Dongen. Hercules speelde gelijk tegen Unitas.

Unitas moet zelf op bezoek bij Quick. De Haantjes speelden afgelopen weekend zelf gelijk tegen JOS Watergraafsmeer. Unitas hield Hercules op 1-1. Op Sportpark Parkzicht ontvangt UDI’19 de groen-witten van Baronie. UDI speelde afgelopen weekend een ware derbythriller tegen OSS’20. In de blessuretijd werd er met 2-3 verloren. Baronie verloor minimaal in Heemskerk met 2-1 van ADO’20.

In Veldhoven ontvangt UNA de zwart-witten van Gemert. UNA speelde 2 keer op rij 1-1 en Gemert verloor van streekgenoot OJC Rosmalen. In Heemskerk krijgt ADO’20 bezoek van TOGB. ADO’20 is op kampioenskoers en niets lijkt hun te stoppen. Ook een 1-0 achterstand in eigen huis tegen Baronie niet, waar ze deze in de slotfase deze om konden draaien naar een 2-1 overwinning. TOGB streed flink tegen Blauw Geel’38 maar verloor de wedstrijd wel met 1-0.

In Amsterdam ontvangt JOS Watergraafsmeer het Beverwijkse RKVV DEM. JOS pakte knap een punt in Den Haag tegen Quick. RKVV DEM bestaat 100 jaar (felicitaties vanuit de redactie aan de club) en had een vrij weekend. In Rosmalen ontvangt OJC Rosmalen hekkensluiter Dongen. De rood-zwarten wonnen afgelopen weekend met 1-0 van Gemert. De Kanaries kregen flinke klop van VVSB.

OSS’20 ontvangt de groen-witten van HSC’21. OSS’20 kon dit weekend winnen in Uden van UDI’19. HSC’21 kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen UNA. Het laatste duel is vindt plaats in Heerlenheide. Groene Ster ontvangt het Veghelse Blauw Geel’38. Groene Ster was vrij en leek dat wel nodig te hebben nadat ze zelf op de 16e plek zijn beland. Blauw Geel’38 is in vorm. Het won z’n laatste 2 wedstrijden en hield zelfs de 0.

Programma

Hercules – VVSB
Quick – Unitas
UDI’19 – Baronie
UNA – Gemert
ADO’20 – TOGB
JOS Watergraafsmeer – RKVV DEM
OJC ROSMALEN – Dongen
OSS’20 – HSC’21
Groene Ster – Blauw Geel’38