Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

‘Quid pro quo’ : 100% van toepassing op Robert Mutzers

Quid Pro Quo? De naam van de nieuwe club van de huidige medetopscorer van de Derde Divisie Zondag Robert Mutzers (Unitas) voor het volgend seizoen ? Nee; dat niet. Wel de Latijnse benaming voor een Nederlands gezegde dat luidt: “Voor wat, hoort wat”. Een gezegde dat volledig slaat op de 29-jarige Mutzers die het bij Unitas prima naar zijn zin heeft maar vindt dat het de hoogste tijd wordt om iets terug te gaan doen voor de club waar het voor hem allemaal begon: vv Dongen.

Velen zullen hun wenkbrauwen gefronst hebben toen zij het bericht lazen van de overstap van de bouwkundig opname expert van Unitas naar Dongen.

De echte reden..
,,De echte reden is de volgende. Ik heb veel te danken aan Dongen. Mede dankzij hen heb ik mij op een dusdanige manier kunnen ontwikkelen dat ik stappen heb kunnen maken bij zowel clubs uit het prof- als amateurvoetbal. Doordat het voetbal bij elkaar aardig wat tijd gaat kosten, ik ook nog een drukke baan en gezin heb, vond ik het de hoogste tijd om dichter bij huis te gaan spelen. Dongen heeft mooie toekomstplannen klaar liggen waar ik graag aan mee wil werken om die te realiseren. Bovendien kan ik wellicht ook mijn ervaringen overdragen op de jeugd”.

Dat “dichter bij huis” heb je wel heel letterlijk genomen….
,,Dat klopt ja want de afstand van mijn huis naar het terrein van Dongen bedraagt slechts enkele honderden meters. Ik kan het dus lopend afleggen en dat is zeker een luxe die niet veel mensen kunnen zeggen.”

Je huidige carrière is langs vele clubs gegaan.
,,Ik ben begonnen bij Dongen, speelde vervolgens bij de jeugd van RKC, om weer enkele seizoenen terug te keren bij Dongen. Via de Treffers, FC Dordrecht, Chernomorets (Oekraïne), naar Kozakken Boys, Helmond Sport, Esperanza Pelt en sinds 2021 bij Unitas”.

Hoogtepunten en dieptepunten?
,,Hoogtepunten zijn er wel een aantal. Ik ben er trots op dat ik eigenlijk bij elke club veel doelpunten heb gescoord. Dat was ook een van de redenen dat ik een mooie transfer heb kunnen maken naar Chernomorets Odessa in Oekraïne. Een grote club die er in het seizoen 2013-2014 zelfs in slaagde PSV uit te schakelen in de Europa League door zowel thuis als uit te zegevieren. Nog steeds overigens een grote club in de Oekraïne. Een ander hoogtepunt is het behalen van een periodetitel bij FC Dordrecht.

Over een dieptepunt wil ik het niet hebben. Dat ligt achter mij en dat kunnen we ook niet meer terugdraaien. Ik kijk liever vooruit!”.

Wat zit er nog in het verschiet bij Unitas in de 2e competitiehelft?
,,Ik heb voor dit seizoen nog twee doelstellingen. In de eerste plaats wil ik met Unitas zo hoog mogelijk eindigen in de Derde Divisie Zondag. Momenteel bezetten we de zesde plaats en daar vallen nog wel enkele plaatsen winst te behalen. En de tweede doelstelling is om te proberen topscorer van de Derde Divisie te worden. We hebben nog zestien wedstrijden en we gaan zien hoe het gaat lopen.”