Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | TEC blijkt niet opgewassen tegen gerenoveerd Quick Boys

De vorige editie van TEC tegen Quick Boys is op zijn eigen manier memorabel. Op een frisse, regenachtige en winderige woensdagavond in april speelden de ploegen tegen elkaar op een bijveldje van sportpark De Lok. Alle aanwezigen deden hun best om een overdekt plekje te zoeken langs het trainingsveld en er waren geen supporters uit Katwijk welkom. De wedstrijd zelf viel echter niet tegen en eindigde in een 2-2 gelijkspel, met daarbovenop drie rode kaarten en een aantal gele. Hoe anders was de openingswedstrijd van het seizoen 22/23 in een zonnig Tiel, met een groot aantal toeschouwers langs de lijn. Deze editie van TEC tegen Quick Boys zou geen rode kaarten zien, maar wel evenveel doelpunten. Deze werden echter anders verdeeld, in het voordeel van Quick Boys: 1-3.

Traditiegetrouw heeft TEC een aantal nieuwe gezichten naar de club gehaald tijdens de zomerstop. Het was al langer bekend dat Marciano Mengerink naar de club zou komen en later kwam daar nog een andere speler van VV Katwijk bij, namelijk Danny van Haaren. Naast deze oud-rivalen kwam Quick Boys ook een andere bekende tegen: Kevin van Kippersluis. De vleugelspits kwam vorig seizoen nog uit voor de blauwwitten, maar heeft de overstap gemaakt naar Tiel. Een andere nieuwkomer is Adham El Idrissi, overgekomen van GVVV. In de laatste wedstrijd van het vorige seizoen scoorde hij nog vier keer tegen zijn nieuwe werkgever. El Idrissi raakte eerder deze week geblesseerd tijdens een oefenwedstrijd en kon daardoor niet vanaf de aftrap beginnen. De meest opvallende nieuwkomer is Ramon Leeuwin, de ervaren verdediger die zijn sporen heeft verdiend bij o.a. AZ, FC Utrecht en ADO Den Haag. Hij wordt dit jaar herenigd met trainer Hans van de Haar, die hij kent van zijn tijd bij FC Utrecht.

Ook Quick Boys heeft het nodige geïnvesteerd nadat het vorige seizoen op een teleurstellende twaalfde plek werd afgesloten. Jim Beers en Dyllandro Panka verruilden Volendam voor Katwijk en gingen daarmee Tyrone Owusu en Aleksander Bjelica achterna. Quick Boys heeft zich ook gemeld op De Westmaat en wist van beide kanten een speler te contracteren: Ravelino Junte komt over van Spakenburg en Danny van den Meiracker heeft IJsselmeervogels achter zich gelaten. Laatste nieuwkomer is doelman Michael Fabrie, die overkomt van Vierde Divisionist Smitshoek.

Zenuwachtige openingsfase

Vooraf bestempelde Hans van de Haar Quick Boys nog als titelkandidaat, maar daar was in de eerste helft weinig van te zien. Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd, waardoor de openingsfase van de wedstrijd niet de schoonheidsprijs verdiende. TEC leek iets meer op elkaar ingespeeld, wat logisch is, aangezien de ploeg twee keer zo veel oefenwedstrijden speelde als Quick Boys. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Daan Blij, die een voorzet van Kevin van Kippersluis rakelings over het doel van Paul van der Helm kopte. Even later ontstond er een kans voor Bo van Essen na inleveren van Jeffrey Ket, maar mede vanwege buitenspel ging dat feest niet door.

Quick Boys liet na een kwartier iets meer zien en creëerde een kans via Tyrone Owusu. De rechtsback slingerde de bal in het strafschopgebied en vond daar bijna Ravelino Junte, die twintig centimeter tekort kwam om de bal binnen te werken. Even later probeerde Jim Beers van afstand te scoren, maar hij wist Nick van den Dam niet te verrassen. De doelman aan de andere kant werd even later wel verrast, door een lange bal in de richting van Marciano Mengerink. Van der Helm moest snel reageren, maar leverde de bal daarmee in bij de spits die vervolgens eenvoudig kon afronden. Het zou in de eerste helft blijven bij dat ene doelpunt, waardoor de ruststand in Tiel op 1-0 werd bepaald.

Quick Boys ontwaakt

In de tweede helft deelde Quick Boys de lakens uit. De ploeg van Edwin Grünholz werd na een uur spelen wakker en kreeg kansen via Youssef El Kachati en Jeffrey Ket. Het werd een kwestie van tijd dat Quick Boys gelijk zou maken en een ruim kwartier voor tijd gebeurde dat ook. Danny van den Meiracker kopte een hoekschop van invaller Nick Runderkamp snoeihard raak: 1-1. Het hoofd van de spits is zijn dodelijkste wapen, zo wist Hans Kraaij Jr. ons jaren terug ook al te vermelden. Van den Meiracker was verder onzichtbaar op het veld, maar werd met deze gelijkmaker toch belangrijk voor zijn ploeg.

De bezoekers gingen verder met het offensief en creëerden meerdere kansen in het laatste kwartier van de wedstrijd. Dit gaf de debuterende Van den Dam ook de kans om te laten zien wat hij waard was onder de lat. De doelman redde een aantal keer erg fraai en zijn mooiste redding was op een schot van El Kachati. Diezelfde El Kachati verschalkte de doelman even later wel in de verre hoek. Een lange bal werd goed meegenomen door de aanvaller, die de bal koeltjes in het doel werkte. Het lukte Quick Boys om deze voorsprong tot in de blessuretijd vast te houden en breidde deze zelfs uit tot 1-3. Net als aan de andere kant ging daar een keepersfout aan vooraf: Van den Dam bezweek onder de druk van El Kachati en Ravelino Junte, en het was aan laatstgenoemde om de genadeslag uit de delen.

TEC bleek niet opgewassen tegen het gerenoveerde Quick Boys, al hielp het de ploeg van Hans van de Haar niet dat el Idrissi niet volledig inzetbaar was. Tot overmaat van ramp moest Marciano Mengerink na een goed uur gewisseld worden vanwege een blessure.