maandag 29 mei 2023

Kevin Brands: hervonden voetbalgeluk!

Veel gelezen

Voor Kevin Brands is 2022 nou niet direct het jaar van de voetbalsuccessen geworden. Nog sterker, de aanvallende middenvelder van derdedivisionist OJC Rosmalen moest een groot deel van de afgelopen jaargang aan zich voorbij laten gaan. Bij Brands was kanker ontdekt en een langdurige behandeling inclusief chemokuren waren zijn deel. En toen hij van het geluk op de hoogte werd gebracht dat hij ‘schoon’ werd verklaard kwam de mentale knauw er nog even achteraan. Brands is pas sinds kort weer klaar voor voetballen op Derde Divisie-niveau.

Voor Kevin Brands werd zijn jeugd met name bepaald door de stappen die zijn vader in zijn loopbaan zette. Zo speelde Marcel lange tijd bij RKC Waalwijk en dus was het logisch dat Kevin daar in de jeugd aan zijn loopbaan begon. In 2008 vertrok Brands junior naar FC Den Bosch en vervolgens AZ, waar hij echter te maken kreeg met de hevige concurrentie van onder meer Demy de Zeeuw, David Mendes da Silva, Stijn Schaars en Maarten Martens.

Tot wedstrijden in het eerste kwam Brands dan ook niet. Wel kwam het tot een overgang naar Telstar alwaar hij uiteindelijk gedurende drie periodes zou gaan spelen. Nog vaker kwam hij bij Willem II terecht, al is zijn enthousiasme daarover niet groot.

,,Het probleem van het Willem II uit de periodes dat ik daar zat, was dat de verantwoordelijke trainers veelal uitgingen van balbezit voor de tegenstanders terwijl mijn kracht lag en ligt in spelen in balbezit. Daarom waren mijn periodes bij bijvoorbeeld SC Cambuur, Volendam, NAC en Go Ahead Eagles leuker.”

Na 2017 ben je op avontuur gegaan naar het buitenland. Als je ziet dat je in het binnenland al vaak van club naar club hopte maakten je keuzes voor Turkije, Indonesië en Thailand wel echt duidelijk dat je een voetbalnomade mag worden genoemd.

,,Dat is ook zo. Ik ben in minder dan twintig jaar meer dan twintig keer van club veranderd. Dat had ook met verhuurperiodes te maken natuurlijk. Samsunspor was een heel leuk half jaar en bij Bali United had ik een geweldig leven. Naast trainen en spelen, voornamelijk in het bekertoernooi had ik een prachtig huis met zwembad en altijd prachtig weer. Ik speelde met Bali United nog de bekerfinale voor 80.000 mensen.”

Na een half jaar bij VVSB (onder Eric Meijers) vertrok Brands naar Thailand voor een seizoen bij Lampang FC. Hier kreeg hij echter te maken met de gevolgen van corona, zodat een gezinshereniging er lange tijd niet in zat. Een moeilijke periode volgde. Met name zijn zoontje ging steeds vaker vragen waar hij bleef. Na het seizoen in Thailand kon Brands eindelijk terug naar zijn gezin en sloot hij zich aan bij de club waar ook zijn vader ooit was begonnen en zijn oom Frank twaalf jaar keeper was: OJC Rosmalen.

,,Op het moment dat ik bij OJC aansloot, was Willem Leushuis net gecontracteerd. Die man heeft natuurlijk een schat aan ervaring. Hij moest een nagenoeg nieuw team neer gaan zetten want er vertrokken toen veel spelers. Het is uitstekend gelukt, we promoveerden terug naar de Derde Divisie en momenteel doen we het daar met een zevende positie ook gewoon prima. Het werkt ook allemaal best goed. Leushuis brengt al zijn ervaring mee en is duidelijk de baas. Onze assistent trainer John Cornelissen is dan weer een jongere vent en met hem kun je ook uitstekend praten.”

Naast voetballen doe je aan spelers/trainersbegeleiding via SEG. Wie hebben jullie zoal in de stal?

,,Dat zijn bijvoorbeeld Pep Guardiola, Erik Ten Hag, Daley Blind, Cody Gakpo, Jasper Cillessen en Marten de Roon.”

Je bent min of meer ook via je vader in dat vak terecht gekomen?

,,Het is in ieder geval zo dat ik natuurlijk van jongs af aan heel veel met mijn vader over allerlei voetbalzaken heb gesproken. Hij heeft natuurlijk veel ervaring in verschillende functies in het voetbal opgedaan en natuurlijk heb ik veel van hem en zijn ervaringen opgestoken. Daar doe ik mijn voordeel mee. En ondertussen verzamel ik zelf uiteraard ook mijn ervaringen en neem ik die mee r de toekomst. Ik vind spelersbegeleiding mooi. Het gaat veel verder dan alleen een contract voor iemand regelen.”

Voor Kevin Brands kan 2023 niet vlug genoeg beginnen. Het jaar van het hervonden voetbalgeluk.

- Advertentie -spot_img
- Advertentie -
Laatste nieuws

TAV Weekoverzicht | Speelronde 34

De laatste aflevering van het seizoen 2022 - 2023. Met daarin veel aandacht voor het kampioenschap van Katwijk in...
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img

Gerelateerde artikelen

- Advertentie - spot_img