Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Derde Divisie Zondag: Tim de Rijk van VVSB

Tim de Rijk is dit seizoen terug bij VVSB. Dat hij meteen de aanvoerdersband om zijn arm kreeg, zegt veel. De linkspoot is een dragende kracht in een team dat in bloedvorm is. Afgelopen zaterdag werd UNA met 2-1 verslagen en dat betekende alweer de negende zege op rij. De Rijk had een flink aandeel met het maken van het openingsdoelpunt. De VVSB’er is door de bezoekers van de website Topamateurvoetbal.com verkozen tot speler van de week van de Derde Divisie Zondag.

Dat het gras elders niet altijd groener is, ervaarde De Rijk. Uitstapjes bij Alphense Boys en Voorschoten ’97 brachten hem niet wat hij ervan had gehoopt, zo vertelde hij in december tegen Voetbal in de Bollenstreek. ,,Bij Alphense Boys had ik het niet naar mijn zin. Dat kwam deels ook door de coronatijd waarin we alleen trainden en geen wedstrijden speelden. Bij Voorschoten ’97 heb ik het plezier teruggevonden. Maar dat is een wat lager niveau vergeleken met waarop we met VVSB acteren en ik merkte dat ik mijn ei niet kwijt kon. Ik miste de uitdaging.”

Een terugkeer bij VVSB bood uitkomst. De Rijk heeft meteen zijn waarde bewezen, overigens wel op een ‘nieuwe’ positie. Hij is de meest linker centrale verdediger in het 5-3-2-systeem van de paarsgelen. VVSB ruikt na twee nederlagen op rij van ADO ’20 bloed en zag het gat slinken tot vier punten. De titelrace ligt weer helemaal open.