Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

KNVB maakt indeling bekend voor de Tweede- en Derde Divisie

De KNVB heeft vrijdagavond 30 juni laat de indelingen bekend gemaakt voor de landelijke divisies van het amateurvoetbal. Zoals bekend zijn met ingang van het seizoen 2023-2024 de traditionele zondag- en zaterdagcompetities in de derde en vierde divisies komen te vervallen met de introductie van het weekendvoetbal. Tot deze verandering is overgegaan om tot een meer regio georiënteerde indeling te komen, meer “derby’s” te creëren en de reisafstanden voor clubs te verkleinen. De KNVB is hier voor een groot gedeelte in geslaagd, al zullen niet alle clubs (Sportlust’46 en Barendrecht?) blij zijn met de nieuwe indeling. Sportlust’46 ziet een aantal interessante regio derby’s tegen streekgenoten aan zijn neus voorbijgaan. Voor zowel Barendrecht als Sportlust’46 zullen er veel wedstrijden op zaterdagavond gespeeld moeten gaan worden.

In de 2e divisie zijn er recht toe recht aan 4 nieuwkomers ten opzichte van vorig seizoen. De beide kampioenen ACV Assen en ADO’20 sluiten aan op het hoogste niveau. Jong Almere City FC neemt de plek in van het gedegradeerde Jong FC Volendam. Als laatste keert GVVV, als winnaar van de nacompetitie weer terug op het oude niveau.

Op het eerste gezicht lijkt de derde divisie A de meeste aantrekkelijke van de twee. In deze divisie vinden wij een groot aantal gevestigde namen uit het zaterdagvoetbal met IJsselmeervogels, Sparta Nijkerk, DOVO, DVS’33.  In de deze divisie vinden wij ook maar liefst vier debutanten terug met Eemdijk, Hoogeveen, SG Genemuiden en Kampong. De divisie wordt verder aangevuld met 2 topploegen uit de derde divisie zondag van afgelopen seizoen te weten VVSB en Hercules.In de derde divisie B vinden zoals verwacht veel clubs terug uit zuiden van het land. Veel traditionele zondagverenigingen met veel Brabantse derby’s. Deze zijn aangevuld met de zaterdagclubs, Barendrecht, SteDoCo, Hoek, promovendus Kloetinge en zoals genoemd Sportlust’46. Ook sluiten in deze divisie kampioen SV Meerssen en promovendus AWC Wijchen aan.

Op zaterdag 8 juli wordt het speelschema voor de competitie door de KNVB bekend gemaakt.

TWEEDE DIVISIE
ACV
ADO’20
AFC
De Treffers
Excelsior Maassluis
GVVV
HHC Hardenberg
Jong Almere City
Jong Sparta
VV Katwijk
Koninklijke HFC
Kozakken Boys
FC Lisse
VV Noordwijk
Quick Boys
Rijnsburgse Boys
SVV Scheveningen
Spakenburg

DERDE DIVISIE A:
DVS’33 Ermelo
Sparta Nijkerk
DEM
DOVO
Eemdijk
SC Genemuiden
Harkemase Boys
USV Hercules
Hoogeveen
HSC’21
IJsselmeervogels
Kampong
ODIN’59
FC Rijnvogels
Staphorst
Urk
RKAV Volendam
VVSB

DERDE DIVISIE B:
AWC
TEC
BVV Barendrecht
VV Baronie
Blauw Geel’38
VV Gemert
Groene Ster
HSV Hoek
VV Kloetinge
SV Meerssen
OSS’20
HV & CV Quick
OJC Rosmalen
Sportlust’46
SteDoCo
TOGB
UNA
GVV Unitas